Daca iti place biologia ai putea sa te descurci tu cumva la chimie, important e sa faci ce iti place. La filologie nu te sfatuiesc sa te duci deoarece se pune mult accent pe limbi, la stiinte sociale se bazeaza pe o limba straina, istorie, cred ca si psihologie. Ar trebui sa te hotarasti daca vrei la real sau la uman, daca iti place sa vorbesti cu oamenii sau nu. La mate-info nu ar fi bine sa te duci ca se pune foarte mult accent pe matematica sau informatica.
Oricum in cele din urma te vei decide, trebuie sa te duci unde iti place cel mai mult, oricum mereu va trebui sa faci mici sau mari compromisuri pentru a face ce iti place, mai ales cand esti indecisa, ca acum.
Dupa terminarea liceului nu este neaparat sa urmezi profilul in continuare, de exemplu daca mergi la mate-info nu trebuie sa mergi in domeniul acesta in continuare, poti merge oriunde, desigur va fi putin mai greu, dar daca te straduiesti va fi bine.
Succes in continuare!
La stiinte sociale se pune baza pe istorie, geografie, psihologie. La filologie nu ar fi rau sa intri daca iti doresti sa inveti o limba, si s-ar putea sa iti si foloseasca. Vezi daca au si spaniola sau italiana, nu sunt chiar complicate
Citește cu mare atenție, ce i-am scris, acestei fete :
http://www.TPU.ro/......ina-1.html
Dacă nu ești proastă, de la natură, adică incapabilă să gândească logic, cu capul ei, îți recomand matematica - informatica, că în câteva luni, muncind f serios, te poți pune la punct cu matematica și chiar și cu fizica.
Fizica se reia la un nivel superior la liceu, și este ca și cum o iei de la zero. Cam la fel este și cu chimia. Geometria Plană și geometria în spațiu se reiau la liceu. Sau cel puțin așa a fost atunci, când am făcut eu liceul.
Faptul că ești " varză " și la matematică și la fizică și la chimie și la limbile străine, înseamnă că ai fost cam puturoasă și nu ți-a plăcut cartea. Astea toate, sunt discipline, unde trebuie să înveți sistematic.
Și nu ai voie să fentezi și să înveți o zi da una nu, că nu prea ține, la asemenea discipline, că din cauza golurilor acumulate, nu prea mai înțelegi nimic din lecțiile noi.
Muncind f serios în circa un an - doi poți recupera, chiar totul, dacă muncești / înveți foarte serios.
Se vede, că nu ești obișnuită, să înveți sistematic.
Dacă nu vei face așa, cum te-am învățat să faci, în sensul de a acoperii din golurile acumulate, nu te văd terminând liceul, și luând bacul, la nici o secție.
Din ce am priceput eu, acum din a a-8-a în a noua se dau niște semi-examene la română și la matematică, iar pentru acele examene trebuie să te pregătești la matematică.
Pe vremea mea se dădea și examen la istorie și dădeai concurs de admitere la liceu.
( La examenul de intrarea la liceu, eu am fost notat cu : 9 & 9, la română,( scris + oral ) cu 10 & 10 la mate, ( scris + oral ) și cu 10 la oral la istorie. )
La matematică, fizică, informatică dacă ai rezolvat problemele practic ai luat Bacul.
La filologie, sau la științe sociale intervine f mult doza de subiectivism a persoanei care citește lucrarea.
În orișice domeniu vei lucra, tot trebuie să știi să utilizezi bine calculatorul.
Economiștii folosesc calculatorul și trebuie să știe matematică.
Medicii trebuie să știe fizică și chimie și să lucreze cu calculatorul, în principal cu baze de date.
Chiar și un ziarist trebuie să știe să lucreze cu calculatorul, iar cei mai buni ziariști actuali sunt absolvenți de de politehnică sau de ASE, sau de Medicină iar ăia proști sunt absolvenți de litere, de jurnalism șamd.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cristian_Tudor_Popescu
http://www.ziare.com/mircea-badea/biografie
Vezi
http://www.oreste-teodorescu.allby.ro/
ăsta a făcut regie film dar cred că a făcut liceu real
http://www.unica.ro/......-2936.html
soțul ei a Răzvan Firea a făcut realul dar nu știu ce facultate a făcut el
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gabriela_Vr%C3%A2nceanu-Firea
http://www.ziare.com/gabriela-vranceanu-firea/biografie#Studii
A absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea Bucuresti, fiind licentiata in filologie
A absolvit Facultatea de Finante, Banci, Burse de Valori de la Academia de Studii Economice, fiind doctorand in economie cu cu specializarea Moneda si Credit.
A absolvit si unele cursuri postuniversitare, cum ar fi: "Mecanisme valutare si fiscale internationale" si "Management Bancar si Bursier", amandoua la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, din cadrul ASE.
http://www.kissnews.ro/......-ingineri/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Victor_Ciutacu
http://www.tusiromania.ro/blog/biografie/biografie-alessandra-stoicescu/
http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98erban_Huidu
Deci dacă poți fi ziarist terminând diverse politehnici, poți să faci jurnalism după mate-info.
Deci recomandarea este mate -info sau oricum real.
Mai vorbim până atunci, dacă mă cauți tu.