''FACULTATEA DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Ce oportunități ai după absolvire
Dacă ne luăm după ce scrie pe site-ul Facultății de Comunicare și Relații Publice (FCRP) din cadrul SNSPA, vei fi capabil să prestezi nenumărate activități pentru care să fii plătit. Ai spune că nu degeaba sunt 4, 68 candidați pe loc. Ei pretind că te învață tot ce trebuie să știi pentru a putea să lucrezi în relații publice, psihologie, creare de imagine, mass-media, marketing politic și electoral, negocieri comerciale, managementul resurselor umane, relații publice internaționale sau gestionarea crizelor. Dar, de fapt, facultatea de Relații Publice poate fi descrisă mult mai simplu: fabrică de șomeri, chiar mai inutilă decât Jurnalismul. E instituția unde se școlesc indivizii ăia care te sună sau îți trimit e-mail, se prezintă ca fiind specialiști în relații publice și se oferă să „îți îmbunătățească brandul personal și să-ți promoveze imaginea atât în mediul offline, cât și în cel online, care a devenit un în ziua de azi". Sau ceva de genul.
Piața e saturată de PR-iști aspiranți
Anual, numai la FCRP sunt 440 de locuri disponibile. Nu se știe care este rata de abandon, dar, cu siguranță, cei care nu renunță pe parcurs devin licențiați, pentru că facultatea este una ușoară. Și-apoi, majoritatea se transformă în șomeri ambulanți, care aleargă după un job în PR sau în publicitate. Am câțiva prieteni care sunt mici antreprenori și primesc zilnic cel puțin două-trei CV-uri de la tineri, în special fete, absolvente de Relații Publice, care nu-și găsesc un loc de muncă.
Ce e de făcut
În principiu, să încerci să te angajezi în alt domeniu, eventual să faci un curs de calificare și să înveți ceva util. Dacă nu, în paralel cu activitatea zilnică de trimis CV-uri, te poți alătura unui grup de absolvenți care, ca și tine, nu-și găsesc job și împreună să încercați să convingeți umanitatea de necesitatea unui PR. Cine știe, poate peste câteva sute de ani, omul va ajunge să considere PR-istul una din nevoile sale de bază. ''
Sursa: Vice.com
Ce zici de statisticile astea?
Pai fii atent. gandeste-te asa. termini facultatea. ce stii sa faci? practic? ce skilluri ai? daca te duci la un interviu in orice domeniu ce poti sa aduci? ce pui pe masa? stii sa vorbesti? ok 95% din oameni stiu sa vorbeasca. altceva?
cosmina92 întreabă:
jjijnbbhfsrt întreabă: