Din cate imi amintesc, se reiau sinonimele, antonimele, paronimele, imprumuturi, neologisme, sufixoide etc. in plus, veti face sintaxa propozitiei si frazei, adica veti relua subiectul, atributul, complementul si predicatul, apoi veti face subordonatele corespunzatoare: subiectiva, atributiva, predicativa si completiva, la gramatica. la literatura se fac toate tipurile de texte la greu: narative, argumentative, descriptive etc. inclusiv structura lor, relatia dintre personaje, eul liric, modurile de expunere etc. De asemenea, trasaturile genului dramatic, epic si liric, versificatii, figuri de stil (alegoria). In plus, ca genuri si specii, balada si romanul. Si muuuuuuulte exerciti pentru evaluarea nationala. Bafta! pentru detalii uita-te pe edu.ro
Pai un mic cuprins poate te`ar ajuta.
Poezia lirica. Povestirea stiintifico-fantastica[Planeta celor 2 sori] de Horia Arama.Nuvela[Popa Tanda, de Ioan Slavici]. Romanul[Baltagul-studiaza`l bine:* (Mihail Sadoveanu). Comedia:[O scrisoare pierduta I.L Caragiale]. Balada populara.[Miorita -la fel, studiaza si asta sa o intelegi bine. Poate le vei avea la teza. Bafta cu scoala, cand va incepe!
Cel mai important la examen : baltagul, praslea cel voinic si merele de aur, vasile alecsandri, o scrisoare pierduta de caragiale, miorita, robotii de pe aurora.