@iauru, era mult mai interesant, sa ne comunici parerile tale, nu sa copii internetul si sa crezi ca este un raspuns, felicitari, ai un raspuns castigator!
Un om a visat că poate să zboare ca păsările. Şi a reuşit. Cu o pereche de aripi confecţionate de arhitectul Daedalus, tânarul Icar trebuia să scape din Labirintul în care fusese închis de neînduplecatul Minos, tatăl său. Daedalus îl sfătuieşte să nu zboare prea jos, pentru ca valurile mării să nu-i ude penele, dar nici prea sus, ca razele Soarelui să nu îl ajungă. Icar, prea fericit să-şi vadă visul cu ochii, nu-i dă ascultare. Îşi iau amândoi zborul şi Daedalus ajunge în Sicilia. Icar se înalţă prea mult, iar Soarele, înfuriat de îndrăzneala omului de a zbura către Cer, îi topeşte aripile din ceară. Icar se prăbuşeşte, se izbeşte de stânci, iar trupul fără viaţă cade în mare. Dupa ce îl scoate din valuri şi îl înmormântează, Heracles aşază o stâncă pe locul căderii lui Icar, pentru a povesti lumii întregi istoria tânărului grec: insula Ikaria.
O mărturie asemănătoare este Fântâna lui Manole de lânga Mănăstirea Argeşului. Ea aminteşte de legenda meşterului Manole şi a celor "nouă meşteri mari" care, desăvârşind biserica, sunt lăsaţi de domnitorul Neagoe Basarab să moară pe acoperiş. De teamă ca ei să nu mai zidească o altă biserică la fel de frumoasă, voievodul dă poruncă să se înlăture schelele de lângă zid. Nădăjduind că vor putea zbura, ei îşi făuresc aripi din şindrilă şi se aruncă de pe turnuri. Pier însă, cu toţii, prăbuşindu-se lângă biserică.
Visul lui Icar aparţine omului de pretudindeni şi oricărei vârste. O demonstrează Peter Pan, copilul care a vrut să rămână copil şi căruia gândul bun îi dă aripi să zboare. Păsările şi uimitoarea lor putinţă de a zbura rămân teme de cercetare încă neepuizate pentru constructorii de avioane. Cuceririle ştiinţifice ne-au dat dreptul să zburăm, sfidând distanţele şi ...chiar Soarele care l-a ucis pe Icar.
anonim_4396 întreabă:
Piticoatta întreabă: