Virgula se explica logic : pauza in vorbire.Desigur, la case mai mari, se explica cu diferite clisee.de ex pentru virtgula aceea poti spune:
Virgula din structura respectiva are rolul de a accentua ideea conturata de adejctivele "incet" si "lin", si anume cea de o deplasare greoaie a carului. In plus, ofera o muzicalitate deosebita deoarece se face pauza in vorbire si astfel, se contureaza mai tare ideea de incet.
In alte conditii poate exprima vocativul sau o apozitie, dar nu e cazul.
în acest caz virgula marchează 2 complemente circumstanțiale(de mod) aflate în raport de coordonare
[exercițiul acesta l-am facut la pregătire]
pa-pa
Virgula marcheaza pauza in vorbire, avand rolul de a sublinia ideea de deplasare greoaie a carului si totodata are rolul de enumeratie c. c de mod '' incet'' si ''foarte lin'' exprimate prin adj aflanduse in raport de coordonare in prop respectiva. sper ca ti-am fost de ajutor... te pup:*
O colega de-a mea a scris un raspuns asemanator cu cel desemnat castigator de tine la aceeasi propozitie...profesoara a facut-o tampita(nu e un lucru de laudat)si a zis ca nu se astepta la o aberatie mai mare.
raspunsul corect este ca separa 2 complemente
Buna... cine imi poate explica si mie roulul virgulei aici : Te mai doare nasul, puisorule?
Bianca_5364 întreabă:
anonim_4396 întreabă: