Textul propus de nu stiu cineapartine genului liric.sentimentele poetului sunt transmise in mod direc, marcile lexic o gramaticale ale eului liric sunt verbe de persoana 1 sau a 2, textul este o descriere de ex poti sa scrii despre strofe.Ideea poetica fundamentalaex Poetul folosete o multime de figuri de stil ex DE asemenea poetul foloseste o palaeta bogata de imagini artistice
scrii opinia si datorita cestor argumente textul exde exapartine genului liric.
1.sentimentele poetuluioi sunt transmise in mod direct
2marcile lexic o gramaticaleale eului liricsunt verbe la persoana 1 si pronume si adjective pronominale de pers1sau a 2 a
3 ideea poetica fundamentala...
4 n u avem actiune si personaje. avem secvente poetice.
5 avem figuri de stil si imagini artistice
6 rima este inperecheata sau altu masura e depinde
7 opinia
Funda?
Opera liric o stiu foarte bine. Mie imi trebuie chiar definitia de la opera literara.
Opera lirica este opera in veruri sau in proza in care scriitorul isi esxprima in mod direct gandurile
e bine asa? funda?
Opera lirica este opera in care autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod direct prin intermediul eului liric.
Atentie.In opera lirica autorul da expresie artistica propriilor emotii, trairi.Nu uitatonguerin intermediul operei lirice nu se exprima convingeri sau idei, ci doar emotii convertite in imagini artistice