| EricOlaru a întrebat:

Buna comunitatea TPU.Ma numesc Eric Olaru, din Covasna.Am 12 ani si locuiesc alaturi de parintii mei (tata este angajat la o ferma) si mama lucreaza pentru o batrana.Sunt de etnie rroma iar singurul lucru care ma indigneaza la lumea secolului XXI este faptul ca inca exista discriminare bazata pe culoarea pielii, etnie etc. La varsta de 8 ani, parintii mei au observat ca ma descurc de minune la calcule matematice si am o imaginatie extraordinara.De curand,am participat la un concurs national de matematica,unde am luat premiul I, cu maxim de puncte.Profesorii organizatori ai acelui concurs mi-au spus sa incerc sa fac un test legat de coeficientul de inteligenta(acel test pe care l-au facut majoritatea personalitatilor marcante dealungul istoriei).IQ meu,in urma testelor desfasurate, este de 135(apropiat de cel al savantului de origine germana Albert Einstein).Astept o parere despre ceea ce credeti si despre cum ar trebui sa fie tratati rromii. Numai bine!

6 răspunsuri:
| Idc12345 a răspuns:

Dar ce modest esti

| Andrei7520152 a răspuns:

Eu nu prea cred ca ai doar 12 aniwinking
"singurul lucru care ma indigneaza la lumea secolului XXI este faptul ca inca exista discriminare bazata pe culoarea pielii, etnie etc."
e adevarat, doar ca exista discriminare si pe alte criterii, anume pe comportament care cred eu ca e de bine cateodata. ca de ex cand vad un tigan cum cerseste, injura, isi face treaba pe strada etc mie nu mi'e scarba ca ala ar fi tigan, mi'e scarba ca face chestii dezgustatoare si nu se poate comporta civilizat. observ ca foarte multe persoana de aceeasi etnie se comporta la fel si fac o legatura (nu ca eu as discrimina). doar ca ar trebui sa te indigneze si felul in care se poarta tiganii pe la noi in tara sau in occident. normal, exista si tigani educati si foarte inteligenti (madalin voicu de ex) dar aia care fac prostii sunt mai multi si sunt mai vizibili.nu stiu ce sa zic, dupa parerea mea rromii ( sau ma rog unii romi) ar trebui educati sa traiasca in societate. comportamentul nu tine de etnie, tine de educatie... ai putea sa-ti deschizi un blog sau ceva, mai educi si tu lumea pe aici

| dianna92 a răspuns:

Stai putin ca nu inteleg. Tu ne insiri faptul ca ai fost la un concurs, ca ai iq 135 si dupa aia ne intrebi de cum ar trebui tratati rromii? Ma scuzi dar nu vad legatura. Daca te interesa sa aflii pererea altora despre cum trebuie tratati rromii, intrebai doar lucru asta, scurt si la obiect.

| Ekcstsy a răspuns:

Esti o exceptie si felicitari pentru asta dar catalogarea generala privin rromii se va face mereu si din ce vezi pe strada si prin ce iti arata mass-media.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi să nu-ți ciordească ăștia de pe TPU din inteligențărolling on the floorCă ar avea mare nevoie.

| felixbbimage a răspuns:

Cum sunt tratati este un fapt, nu mai are nevoie de comentarii.Intrebarea este, ce esti tu pregatit sa faci pentru a schimba acest lucru? Trebuie ca elita etniei sa ia atitudine iar noi o vom ajuta.Venita din partea altora intampina doar rezistenta.