anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună!
Considerati că media 6, 33 la evaluare națională pentru un elev care a fost sef de promoție e nota mică?
Au fost mai multe lucruri care au dus la acest rezultat:stres,presiune,nu am facut meditați, iar in clasa a 7 a am făcut cu un profesor de matematică căruia nu-i pasa de învățat și dadea note la plesneala.
Mă simt foarte dezamăgit și simt că m-am făcut de ras cu aceasta nota si mă gândesc că oamenii ei profesori mei mă consideră prost.
Nu am făcut nici meditati, deoarece ai mei nu stau foarte bine cu bani.
Știu că profesorii, in special profesoara mea de romana avea mari așteptări de la mine si credea că i-au macar un 9 la romana, dar am luat 8.
Contează acesta notă? Mă defineste ca persoana?

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

NOTA NU TE DEFINEȘTE CA PERSOANA,in primul rand.
In al doilea rând,faptul că ai fost șef de promoție nu are de-a face cu presiunea enorma pe care o ai in timpul examenului,mai adaugi și așteptările nerealiste ale părinților profesorilor și bam, lovitura.
Nota este una decenta,nu ai de ce sa îți faci griji din pricina ei,că la liceu daca intri,nu are nimeni treabă cu cât ai luat tu la EN,ci contează să te pregătești temeinic pentru bac.
Știu că pare prea devreme pentru asta,dar crede-ma că nu e deloc.
Mai mult de atât,oricum nu prea are mare relevanță ce profil urmezi,atât timp cât ai bacul luat,crede-ma.

Legat de faptul că nu ai făcut meditații,in ziua de azi nu prea mai e o scuză,sa știi.
Adică exista variante pe care sa lucrezi,ai YouTube,te poți descurca fara probleme,însă pot sa înțeleg că a fost acea presiune nașpa în cârca ta, pentru că și eu,oricât de bine as fi știut,am pus presiune pe mine și mi-a făcut rău,mi-a scăzut potențialul.

Încă ceva, nimănui nu prea ii pasa de ce notă ai luat,poate doar profesorilor,dar nu te aștepta să te tragă de urechi sau sa te mustre,până la urmă ai făcut ce ai putut și nu ai de ce sa simți vinovat, pentru că,după cum ziceam mai sus,oricum nu contează nici profilul și nici liceul.
Totul depinde de cat de mult lucrezi,depinde de cum ți-e ziua, pentru că dacă nu dormi bine,degeaba știi materia ca pe tatăl nostru și așa mai departe.
Important e sa ai bacul luat și atât,nu te va întreba nimeni ce notă ai luat în evaluare, bac sau simulări, decât doar daca te invidiaza in secret, dar în rest, stai liniștit!
Nu te pierde cu firea! Macar ai intrat unde ai vrut?

| linarkfts a răspuns (pentru Hyperion7):

Știu că a nu face meditați nu e o scuză, dar in cazul meu eu fiind o persoana care nu are încredere de loc in capacitatile ei la matematica aveam nevoie de cineva care să imi spună că e corect sau greșit la fiecare pas. Nu am intrat la liceul pe care mi l-am dorit înainte de aflarea notele de la evaluarea, dar am găsit un liceu bun si am intrat acolo.

| Hyperion7 a răspuns (pentru linarkfts):

Înțeleg ce spui,acum na, important e că ai intrat la un liceu bun, eventual te poți transfera daca nu e ok pentru tine.
Dar cum ziceam, bacul e cel ce contează cel mai mult, evaluarea nu contează chiar atât de mult, daca mă întrebi pe mine.

| linarkfts a răspuns (pentru Hyperion7):

Mulțumesc mult pentru cuvintele motivatoare!

| Hyperion7 a răspuns (pentru linarkfts):

Cu drag!kiss
Mulțumesc și eu pentru fundiță big grin

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sef de promotie inseamna ca ai fost cel mai bun din acea scoala nu?

| linarkfts a răspuns (pentru suntserios):

Am făcut școala la țară, deci a fost doar o clasa și da eram cel mai bun din acea clasa

| suntserios a răspuns (pentru linarkfts):

Inseamna ca asta e nivelul scolii si poate notele nu au fost puse pe bune...

| MeisterSchnitzel a răspuns:

"si credea că i-au macar un 9"
Era beată când a zis asta?

| linarkfts a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

Am luat in simulari peste 9 si chiar am fost bun la română, am avut media 10 la română

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

De ce sa te faci de ras? Cunosc foarte multi oameni care la evaluarea nationala au luat note de rasul curcilor, mai mici decat ale tale, si acum sunt la facultati de top, unul chiar are master in biologie facut la Bucuresti si a avut nota mai mica decat a ta la evaluarea nationala. Tine minte tinere ca notele nu te definesc ca persoana, conteaza ceea ce faci cand intrii in viata de adult si cum te descurci in viata, cum faci banii, cum iti aranjezi viata, cum te prezinti in societate cu caracterul tau, femeia ta, nota aia nu o sa mai aiba nicio relevanta peste 10 ani si o sa uiti de ea.

| alibaba99 a răspuns:

Este o nota mediocra. Asta insa nu inseamna ca te defineste ca om. Faptul ca iti pui aceasta intrebare, inseamna ca vrei mai mult, ceea ce este mai important. Lasa trecutul in spate si lupta pentru prezent si viitor.

| linarkfts a răspuns (pentru alibaba99):

Mulțumesc pentru încurajare!