| deeapp a întrebat:

Cu ce mai exact se ocupa neurologia? Exista si neucrologie? Ea cu ce se ocupa?

Răspuns Câştigător
| Emilian_Gavrila_1981 a răspuns:

Neurologia este o ramură specială a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic. Structurile organice ce țin de domeniul neurologiei sunt - pe de o parte - creierul, măduva spinării (reprezintă sistemul nervos central), structurile înconjurătoare, precum și vasele sanguine care le hrănesc, - pe de altă parte - nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, după ieșirea din canalul spinal, inclusiv legăturile cu mușchii scheletici (reprezintă sistemul nervos periferic).
De neucrologie n-am auzit.

6 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Nu exista termenul "neucrologie"! --- poate vrei sa spui "necrologie ".
Dex-ul iti explica ce inseamna necrologie :http://dexonline.ro/lexem/necrologie/36893

Wikipedia iti explica cu ce se ocupa neurologia :http://ro.wikipedia.org/wiki/Neurologie

| Iunona a răspuns:

Neurologia este o ramură specială a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic. Structurile organice ce țin de domeniul neurologiei sunt - pe de o parte - creierul, măduva spinării (reprezintă sistemul nervos central), structurile înconjurătoare, precum și vasele sanguine care le hrănesc, - pe de altă parte - nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, după ieșirea din canalul spinal, inclusiv legăturile cu mușchii scheletici (reprezintă sistemul nervos periferic). Termenul de "Neurologie" a fost introdus de anatomistul englez Thomas Willis.
Neucrologia nu stiu exact daca exista. Adica tind sa cred ca studiaza craniile criminalilor. Din pacate, nu garantez acest raspuns.

| deeapp explică (pentru Iunona):

Multumesc mult pentru raspuns happy, dar pentru ca Emilian a raspuns primul va trebui sa ii dau lui funda... tinand cont de faptul ca ati dat aproximativ acelasi raspuns. happy

| Iunona a răspuns (pentru deeapp):

Stai linistita, incerc sa dau o mana de ajutor nu colectionez "fundite". Sper ca te-au ajutat raspunsurile noastre. Succes! happy

| deeapp explică (pentru Iunona):

Da, m.au ajutat, multumesc happy

Întrebări similare