Buna! Uite cateva idei:
1. Cauta pe net un film fara subtitrare, poate ceva mai usor sau despre un subiect care te intereseaza. Te-ai putea surprinde ca, de fapt, deja intelegi, doar ca inainte avand subtitrarea poate ca nu iti dadeai seama.
Daca 1 nu merge...
2. Uita-te la cat mai multe filme in engleza si fii atent si la subtitrare si la ce spun actorii - poate fi dificil (te sfatuiesc sa incerci cu filme pe care deja le-ai vazut si iti plac). Pana la urma, te va ajuta sa intelegi din ce in ce mai bine.
3. Citeste mult in limba engleza (carti, articole, bancuri) pronuntand in gand cuvintele corect. Daca nu stii pronuntia corecta, vezi ca exista pe internet dictionare care iti si pronunta cuvantul - de exemplu www.merriam-webster.com sau cumpara-ti dictionarul MacMillan care are si CD - este foarte complex, cu multe informatii.
4. Urmareste seriale in engleza (la inceput, cu subtitrare). Episoadele vor fi asemanatoare cel putin intr-o anumita masura, ceea ce te va ajuta sa iti formezi vocabularul in domeniul serialului (viata cotidiana, medicina, criminologie, stiinta, fantezie - tu alegi ce te pasioneaza) si, pe parcurs, nu vei mai avea nevoie nici de subtitrare.
5. Vorbeste si asculta engleza in conversatie! Gaseste-ti prieteni de Skype in Anglia sau SUA si exerseaza-ti engleza, sau poate ai vreun coleg interesat sa exersati impreuna. Asa ai ocazia sa asculti si intelegi engleza pe viu, iar vorbind si tu te obligi sa si folosesti vocabularul acumulat, ceea ce te ajuta sa iti fixezi cuvintele mai bine in memorie, ceea ce va face sa iti fie mult mai accesibile cunostintele de engleza in mod natural, si cand asculti un film.
Incearca sa urmaresti seriale cu engleza britanica gen:sherlock, elementary cu subtitrare in limba engleza
Incearca sa faci traduceri de texte din engleza, cu ajutorul dictionarului daca e nevoie. Vei avansa destul de repede.
Eu zic sa incepi sa faci exercitii suplimentare si sa citesti carti in engleza. Pe urma, ai putea sa te uiti la un serial usurel in engleza si sa incerci sa asculti mai mult decat sa te uiti la subtitrare.
Sper ca asta ajuta! Have fun Fundita?
~Roxetta
Eu sunt cel mai beton, teava la engleza stii cum am facut statem pana la 3 noaptea si ma uitam la seriale in engleze filme in engleza deci tot in engleza capish