Sigur ai voie sa folosesti DOAR adunarea si scaderea pentru a crea un echivalent al lui x%10?
Da, doar cu adunare si scadere, dar mi-am amintit prost cerinta. De fapt era x=x/10.
Si tocmai imi iesea cu % fmm
Ma gandesc si iti scriu
Nu inteleg... ce fel de numere poti sa ai? ce fel de rezultate poti avea?
Daca x e 55, atunci 55/10 da 5, 5 si nu poti obtine 5, 5 doar prin scaderi si adunari
El se refera la integer. Sau cel putin asa cred si sper. Daca vorbim de double, atunci avem nevoie de subprograme si sunt destul de sigur ca omu' inca nu a dat de ele (adica cerinta suna prea banal sa fie nevoie de subprograme)
X/y nu e acelasi lucru cu x%y
Stiu! s-a corectat mai jos, in caz ca nu ai citit
Ea a zis mai jos ca era de fapt x=x/10, cu impartire, nu cu aflarea restului
Si daca tot mi-a venit ideea, te deranjeaza ca le-am facut pe amandoua?
In c++ este 55/10=5
Da, este de tip int. Mi-ai trimis doar pentru x%10? pentru celalalt nu gasesc. am facut tot ce insemna programarea predata in liceu. ar trebui sa fie usor dar n-am nici o idee acum pe moment
Am vazut ca ai tratat cea cu restul
Il scazi pe 10 din 55 pana cand rezultatul obtinut e mai mic ca 0. Numeri de cate ori ai scazut si asta e rezultatul impartirii.
Daca le declari ca fiind intregi si nu float
In ce ti-am trimis, le face pe amandoua. Studiaza bine ce am scris si vei intelege.
Ideea e simpla, ca sa mearga cu x%10, la acel while pui +10. Ca sa mearga x/10, lasi asa cum este (+1).
Explicand ideea: Practic numeri de cate ori intra 10 in numar, apoi aduni 1 de atatea ori ca sa formezi numarul. Daca aduni 10 de atatea ori, o sa faci numarul fara ultima cifra(gen din 45 iese 40). Te-ai prins?
Si d-asta la ultimul cout ai ceva gen x1-x2 (sau cum am scris ca am uitat si sunt pe telefon acum) Pentru ca scazi de exemplu 45-40 si iese restul
Btw: incearca sa te joci cu programele (asta ca sfat) daca doar inveti ce ti se da si faci chestii asemenea, nu o sa ajungi programator Trebuie sa gandesti chestii noi, sa incerci, sa experimentezi.
De exemplu aveam un obicei sa fac cautare binara cu schimbari de limita superioara / inferioara +1+2+3 ca sa vad cand e mai eficient din pdv al timpului de cautare. La asta ma refer. Joaca-te cu codul, cauta chestii noi, idei noi de facut ca sa prinzi fluxul
Mai uite-te odata. ambele probleme sunt abordate acolo, doar ca while-ul si cout-ul din final difera.
Pentru x%10 pui la while +10 (nu +1) si afisezi DOAR x1-x2 (sau cum scrisesem)
Pentru x/10, pui la while +1 (cum deja si este) si afisezi numarul format.
Capisci?
Da, am inteles! Multumesc mult pentru ajutor
Poate ca o fi scris programul pe site.ul spre care ai dat linkul. eu ma refeream la ce ia scris aici. sau nu te lasa TPU sa scrii aici programe?
Eu nu inteleg care e problema ta :I
Pe site, este scris un cod facut 100% de mine, care cuprinde atat cerinta tipului cat si cerinta initiala.
Si da, da aici pe TPU, nu poti scrie cod, deoarece interactioneaza cu javaScript-ul lor
Ok. felicitari. eu nu am nicio problema cu tine atata timp cat nici tu nu ai cu mine
Pardon, ca sa fie viabil pentru x%10, trebuie sa pui la ultimul while x2=x2+10, nu x2+1 (scuze)