| Amely21 a întrebat:

Bună! Cum pot învăța un copil stângaci să scrie și să fie bine? Poate să învețe un copil stângaci sa scrie cu mâna dreaptă sau nu e recomandat?

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu poti.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este recomanadat să îl forțezi.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă are doar 6 ani, de ce să nu fie recomandat? Și eu aveam tendința de a scrie cu mâna stânga, dar părintii (in special, mama) nu mi-a permis. Nu regret.

| NisipLaMare a răspuns (pentru floresdemayo):

Eu regret.

| floresdemayo a răspuns (pentru NisipLaMare):

Ce anume regreti?

| mi25 a răspuns:

Nu e recomandat sa-l pui sa scrie cu mana dreapta, deoarece in acest caz efortul psihic este dublu: cel pe care il face un dreptaci la care se adauga efortul de a inversa mana cu care este obisnit sa faca lucrurile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salutare Amelia, poti invata copilasul tau usor sa scrie doar aratandui o litera si el trebuie sa o faca de tipar asa cum o vede, iar apoi peste un timp dupa ce a facut de tipar poti incerca sa ii arati de mana literele cum se scriu.
Sper ca te-am ajutat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Profii de la pedagogic ne spuneau așa, evident că cu informațiile din peda/psiho.

"Un copil care scrie cu mâna stângă TREBUIE lăsat să scrie cu mâna stângă." El nu scrie cu mâna stângă, el e stângaci din genă, din naștere, creierul lui funcționează altfel decât al unui dreptaci și prin urmare nu trebuie schimbat, e ca și când ai vrea să aduci peștele pe uscat să respire și pisica s-o arunci sub apă și să te aștepți că va înota ca un pește, cam așa este treaba cu stângacii/dreptacii.

| NisipLaMare a răspuns:

Invata-l sa scrie cu stanga.ii cumperi creioane si pixuri pentru stangaci chiar si foarfeca.

| AlexBombaRusa a răspuns:

De ce trebuie sa scrie cu dreapta ca nu inteleg? Daca el scrie cu stanga lasa-l sa scrie cu stanga, nu trebuie sa fie toata lumea la fel.In lume se cauta oameni diferiti ca vite in turma avem destule.

| Amely21 explică (pentru AlexBombaRusa):

Pai dacă eu sunt dreptaci, nu prea îl pot ajuta sa scrie, ca la mine mână dreaptă e cea pentru scris.

| AlexBombaRusa a răspuns (pentru Amely21):

Pai e mic? Daca e clasa pregatitoare sa zicem,vezi ca exista la librari o carte cu bastonase si alte alea.Dar nu poate invata daca il tii tu de mana cand scrie,fa altceva scrie tu o litera, apoi pune-l si pe el sa scrie o litera. Uite de exemplu scrie o, il pui si pe el sa scrie o, dupa scrie ou, pune-l si pe el dupa fa asa cu oua si tot asa.Eu cand am invatat sa scriu am scris singur, asa inveti adica nu ma tinea de mana cand scriam.Asa ar trebui sa-l lasi si pe el doar sa-i arati.

| Amely21 explică (pentru AlexBombaRusa):

Păi da, este Pregătitoare. 6 ani.