Dacă are doar 6 ani, de ce să nu fie recomandat? Și eu aveam tendința de a scrie cu mâna stânga, dar părintii (in special, mama) nu mi-a permis. Nu regret.
Eu regret.
Ce anume regreti?
Nu e recomandat sa-l pui sa scrie cu mana dreapta, deoarece in acest caz efortul psihic este dublu: cel pe care il face un dreptaci la care se adauga efortul de a inversa mana cu care este obisnit sa faca lucrurile.
Profii de la pedagogic ne spuneau așa, evident că cu informațiile din peda/psiho.
"Un copil care scrie cu mâna stângă TREBUIE lăsat să scrie cu mâna stângă." El nu scrie cu mâna stângă, el e stângaci din genă, din naștere, creierul lui funcționează altfel decât al unui dreptaci și prin urmare nu trebuie schimbat, e ca și când ai vrea să aduci peștele pe uscat să respire și pisica s-o arunci sub apă și să te aștepți că va înota ca un pește, cam așa este treaba cu stângacii/dreptacii.
Invata-l sa scrie cu stanga.ii cumperi creioane si pixuri pentru stangaci chiar si foarfeca.
De ce trebuie sa scrie cu dreapta ca nu inteleg? Daca el scrie cu stanga lasa-l sa scrie cu stanga, nu trebuie sa fie toata lumea la fel.In lume se cauta oameni diferiti ca vite in turma avem destule.
Pai dacă eu sunt dreptaci, nu prea îl pot ajuta sa scrie, ca la mine mână dreaptă e cea pentru scris.
Pai e mic? Daca e clasa pregatitoare sa zicem,vezi ca exista la librari o carte cu bastonase si alte alea.Dar nu poate invata daca il tii tu de mana cand scrie,fa altceva scrie tu o litera, apoi pune-l si pe el sa scrie o litera. Uite de exemplu scrie o, il pui si pe el sa scrie o, dupa scrie ou, pune-l si pe el dupa fa asa cu oua si tot asa.Eu cand am invatat sa scriu am scris singur, asa inveti adica nu ma tinea de mana cand scriam.Asa ar trebui sa-l lasi si pe el doar sa-i arati.
Păi da, este Pregătitoare. 6 ani.