La substantiv ordinea este:
1) Substantiv simplu/compus
2) Ce fel de substantiv este comun/propriu/articulat/nearticulat
3) Defectiv de număr...
4) Numărul singular/plural
5) Genul feminin/masculin/neutru
6) Cazul nominativ/acuzativ/dativ/genitiv/vocativ
Așa se analizează un substantiv. Bineînțeles, acum depinde și ce clasă ești și ce substantiv/e ai de analizat.
Succes.
Cu grijaa.
Bine. acum lasand gluma la o parte pune`te cu burta pe carte si numai cauta calea usoara, cu lenea n`o sa razbati in viata :l
Nu caut calea usoara.Am cautat in cartea mea de romana si nu am gasit! La scoala ne-a dat nici un exemplu! Eu am ps o intrebare, daca nu ai stiut sau nu ai vrut sa raspunzi nu era nevoie sa!
In niciun caz nu e vorba ca nu am stiu. dar pur si simplu n`am vrut sa raspund lenesilor
Dar de ce trebuie sa te bagi.eu am pus o intrebare, pentru ca nu am gasit altundeva raspunsul.de ce te trezesti tu sa te bagi in seama ca sunt lenesa pentru ca am pus o intrebare pe un site care e specializat in INTREBARI!
Simplu. Pentru ca pot!
Parca ai fi mama
1) forma: simpla sau compusa
2) gen
3) caz
4) functie sintactica
5) numar
6) persoana
7) genul
De cand are functie sintactica? pfff
Din cate stiu eu are.
Nu poate fi subiect? Nu poate fi complement direct sau indirect?
SCUZE! m-am incurcat...
Persoana?
Fel,nr.,caz,f.s.,articulat/nearticulat,precedat/neprecedat de prepozitia simpla/compusa..., si cam atat.Da depinde si ce substantiv este si de clasa in care esti.
Pai. De ex. substantivul copil :
- Substantiv comun, nr. singular, gen masculin, caz N ( nominativ ), nearticulat, functie sintactica de S ( subiect )
1)Dupa inteles: a)comune sau proprii 2)Dupa forma: b)simple sau compuse. Categorii gramaticale:. 1)Gen:masculin, feminin sau neutru.2)Numar:singural sau plural..cazul:nominativ,acuzativ,dativ,genitiv sau vocativ.si cam atat.
La substantiv ordinea este:
1) Substantiv simplu/compus
2) Ce fel de substantiv este comun/propriu/articulat/nearticulat
3) Defectiv de număr...
4) Numărul singular/plural
5) Genul feminin/masculin/neutru
6) Cazul nominativ/acuzativ/dativ/genitiv/vocativ
Așa se analizează un substantiv. Bineînțeles, acum depinde și ce clasă ești și ce substantiv/e ai de analizat.
Uite aici model de analiza:
http://www.morfologia.ro/model-de-analiza-substantivul/
Pentru substantivele comune:
casa-substantiv comun, număr singular, gen feminîn, exprima o locuință
Tot de substantivele comine mai e ceva substantivul poate fi comun sau propriu, numărul poate fi singular sau plurala, genul poate fi feminin, masculin sau neutru
Feminin-o casa doua case
Masculin-un băiat doi baieti
Neutru-un prosop doua prosoape
Și ce exprima.Adică intr-un fel ce inseamna.
SUBSTANTIVUL PROPRIU
nu prea mai țin minte dar îți zic ceea ce îmi aduc aminte
Va multumesc si eu la fel de mult m-au ajutat si pe mine raspunsurile unora din voi
De exemplu substantivul "masa"
masa - substantiv comun, nr singular, genul feminin.
sper ca te-am ajutat!
Sal am vazut intrebarea ta dar si eu vreau sa aflu acelasi lucru...
Spui :
comun/propiu, plural/singular, articulat / nearticulat, caz, gen, functia sintactica
Emma_Mimi_1997 întreabă: