Notele sunt cele pe care le acorda profesorul, cred ca te referi la media semestriala si aceasta depinde de faptul daca dai sau nu teza la istorie.
Daca nu dai teza: media este egala cu suma notelor impartita la numarul lor.
Daca dai teza: media este egala cu suma notelor impartita la numarul lor, rezultatul se inmulteste cu 3, la acest rezultat se aduna teza si suma se imparte la 4.
In ambele cazuri rezultatul se rotunjeste in favoarea elevului cu pana la 0, 50 puncte.
Conform Regulamentului-cadru, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 120.(1) La fiecare disciplină de studiu media semestrială este calculată din numărul de note prevăzut de prezentul regulament.
(2)La disciplinele de studiu la care nu se susţine lucrarea scrisă semestrială (teza), media semestrială se obţine prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului.
(3)Media la evaluarea periodică este media aritmetică a notelor înscrise în catalog, cu excepţia notei de la lucrarea scrisă semestrială (teza), medie calculată cu două zecimale exacte, fără rotunjire.
(4)La disciplinele de studiu la care se susţine lucrarea scrisă semestrială (teza), media semestrială se calculează astfel: "media semestrială = (3M+T)/4", unde "M" reprezintă media la evaluarea periodică, iar "T" reprezintă nota obţinută la lucrarea scrisă semestrială (teză). Nota astfel obţinută se rotunjeşte la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului."
La fel ca la celelalte materii. Numărul de note adunate și rezultatul final împărțit la câte note au fost.
Ex: 10+10= 20: 2 = 10
Depinde daca dai teza sau nu, daca nu dai se calculeaza ca la celelalte materii, aduni toate notele si imparti la numarul lor, daca ai teza faci media aritmetica a notele fara teza o inmultesti cu 3 si imparti la 4.
AFR81 întreabă: