O să întâlnești fel de fel. Dar merită să înveți cum se trăiește în republică.
La unitbv a fost chill, partyuri se dau dar nu zilnic, poate săptămânal, colegii de cameră în cei 4 ani(vreo 20 în total) au fost super ok, chiar ținem legătura.
La București am auzit și eu că e mai murdar și mai urât, dar de galagie și party n-am auzit să fie probleme.
Viața la cămin este un fel de shaorma cu de toate!
Caută-ți gazdă! Singură în cameră!
Vor face părinții tăi un efort mai mare dar nu vei pierde locul la buget!
Am dat in alta parte un raspuns tot pe tema asta:
"Intrebarea nu poate primi cine stie ce raspuns, asta numai pentru ca intr-un camin factorul uman e cel detrimental si nu neaparat caminul in sine.
Am stat 3 ani in camin la liceu si pana acum un an la facultate
in mare parte tu trebuie sa-ti faci griji de oameni, nu de conditii
pentru ca la conditii te acomodezi si mereu gasesti workarounduri
Insa pe oameni nu ai cum sa-i regulezi, asta daca esti neutru/a si nu vrei sa te iei la pumni cu oamenii pe cele mai marunte chestii
La liceu camerele de camin erau ele spatioase, dar stateau 6 oameni in camera; doar imagineaza-ti ce era acolo, sa stai cu moldoveni care se strang sa devoreze un pui intreg sau sa ai un taranoi care nu a auzit de casti sau un imputit care sa nu realizeze ca ii put picioarele.
Ori sa stai la camin la facultate cum a fost colegul meu din liceu cu unul care iarasi n-a auzit de casti si asculta numai cacaturi de melodii romanesti, otelul Galati, dragostea din tei si multe alte cacaturi; sau sa-ti vina in camera alt taranoi care, pe langa ca vine si se linge in camera cu "iubi" mai si sforaie ca tractorul, sau sa ai un retardat mintal care nu te lasa sa deschizi geamul DESI IN CAMERA SUNT 45 DE GRADE
Sau sa ai pe unul cum am avut in camera alaturata, un acordeonist, si la 2 camere distanta petrecareti, faceau cretinii aia parkour profesional intre manele, rock si bisericeasca de le-am invatat si moodurile, asta pentru ca aveau boxa. si tot in camera aia era un aurolac de simula in ultimul timp org asme
Nu garantez ca scapi de ei si la chirie, deci trebuie sa te astepti la ce e mai rau oriunde te duci."
Bun. Depinde de noroc cum, unde si cu cine nimeresti.
De suportat vei ajunge sa suporti pentru ca asta-i situatia. Cu bugetul nu stiu ce sa zic, si eu am intrat bugetat in camin si tot bugetat am iesit, si inca cu performante bune, dar asta tine de auto-disciplina si nu neaparat de ce-i in jur.
Pentru somn rezolvi cu dopuri de urechi si un prosop pe ochi; ori mica intelegere ori incerci sa te impui, sadly nu exista leac pentru cretini.
Pentru nespalati am intalnit un singur caz, un baiat cu cel mai probabil probleme de glanda. Oricum s-ar putea sa fii mai norocoasa pentru ca fetele tind sa fie net mai curate decat baietii.
Pentru lucruri personale la noi exista vestiare la care poti pune lacat, asta e cam singura speranta pe care trebuie s-o ai. Si daca nu, sa-ti iei un geamantan-ceva care are lacat. Nu poti avea incredere in nimeni, deci daca observi pe parcursul sederii ca iti lipsesc chestii, stii unde sa le pui la loc sigur. Acum nu stiu, eu am avut noroc sa dau de doua persoane in camera care sa n-aiba absolut nicio trebuinta pentru lucrurile mele, sper sa fie cazul si la tine.
Mulțumesc de răspuns!
Am auzit de multe lucruri, sper sa fie bine. De obicei, înscrierile pentru cămin sunt intre 2 și 6 septembrie la facultatea mea, așa că mai gândesc până atunci. Nu sunt pretențioasă, doar că știu ce fel de oameni am avut în liceu pe lângă mine, in clasa, și de aceea mă tem, sa nu dau de aceleași tipuri umane. Știu că poate pare clișeu, doar că eu nu sunt genul de persoana care sa suporte tot felul de lucruri. In legătură cu fetele, ca sunt mai curate decât băieții, nu știu ce să spun. Aveam o colega, deși a fost un caz singular pe care l-am întâlnit, care nu se spala, pe motiv că nu o lasă bunica-sa. Și mai aveam și colegi care, in mai, nu voiau să lase ferestrele deschise, pentru că răceau, iar lor le plăncea atât de mult mirosul a 35 de oameni într-o clasă după ora de sport.