Nu are nici o treabă una cu alta. Sunteți persoane diferite. Mergeți la aceleași școli doar dacă aveți aceleași note. Dacă tu ai media 6 iar sora ta are 10 și aplică pentru cel mai de top liceu, tu automat o să fii respinsă.
Mie mi s-a spus ca se poate, mi-a spus si mama si inca o persoana de aici
Bravo, înseamnă că dacă ți-au spus 2 persoane până mâine se va schimba modelul administrării învățământului din România. Persoana de pe TPU care ți-a spus dacă cumva n-ai priceput, a zis că se poate doar dacă aveți aceleași note. Nu că se poate dacă sora ta este eminentă iar tu abia treci clasa.
Nu a spus nimeni ca abia trec clasa. A fost doar o intrebare ca sa stiu si eu pe viitor.
Nu. Decât dacă te transferi ulterior.
Conteaza nota ta personală.
E ca la facultate: dacă doi gemeni dau concurs: unul are medie de admis, altul de respins e clar ca va fi respins, nu va intra doar pentru ca geamănul lui a fost admis.
Dacă te transferi atunci e alta poveste. Eventual poți solicita sa fii in aceeași clasa asta dacă ai media suficientă pentru a fi admisă la acel liceu.
Da, puteti alege sa va continuati studiile la acelasi liceu, indiferent daca una dintre voi nu are media de admitere de la EN pentru liceul respectiv. Se va completa o fisa atunci cand veti duce dosarul. De asemenea, daca sunteti repartizate la licee diferite, puteti alege sa ramaneti asa si sa nu fie nevoie sa mergeti amandoua la acelasi liceu.
Adi1987 întreabă: