| Ivywarlax a întrebat:

Buna! Daca geamana mea termina cu media 10 scoala generala si intra la liceu cu o medie foarte buna, automat pot sa intru si eu la liceu cu ea? Adica sa fim amandoua in acelasi liceu, chiar daca eu nu am avut media de admitere la acel liceu? Va rog ajutati-ma!

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

Da, se poate DAR să ții ritmul lu'„ soră-ta!

| Ivywarlax explică (pentru sierra1):

Multumesc mult!

| sierra1 a răspuns (pentru Ivywarlax):

Baftă

Buna, din nou! Deci daca am inteles bine, ea poate sa aiba media 10 si eu 7 si eu sa intru dupa ea la liceu? Sau ai vrut sa spui sa am si eu media 9, 9, 50 etc?

| sierra1 a răspuns (pentru Ivywarlax):

~Gemenii...se pot transfera în clasa celui cu media mai mare sau invers, la cererea părintelui~

dar totuși, nu te lăsa mai prejos!

Ok, multumesc din nou!

11 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Nu are nici o treabă una cu alta. Sunteți persoane diferite. Mergeți la aceleași școli doar dacă aveți aceleași note. Dacă tu ai media 6 iar sora ta are 10 și aplică pentru cel mai de top liceu, tu automat o să fii respinsă.

| Ivywarlax explică (pentru siriusblack98):

Mie mi s-a spus ca se poate, mi-a spus si mama si inca o persoana de aici happy

| siriusblack98 a răspuns (pentru Ivywarlax):

Bravo, înseamnă că dacă ți-au spus 2 persoane până mâine se va schimba modelul administrării învățământului din România. Persoana de pe TPU care ți-a spus dacă cumva n-ai priceput, a zis că se poate doar dacă aveți aceleași note. Nu că se poate dacă sora ta este eminentă iar tu abia treci clasa.

| Ivywarlax explică (pentru siriusblack98):

Nu a spus nimeni ca abia trec clasa. A fost doar o intrebare ca sa stiu si eu pe viitor.

| Nirvanaaa a răspuns:

Nu. Decât dacă te transferi ulterior.
Conteaza nota ta personală.
E ca la facultate: dacă doi gemeni dau concurs: unul are medie de admis, altul de respins e clar ca va fi respins, nu va intra doar pentru ca geamănul lui a fost admis.
Dacă te transferi atunci e alta poveste. Eventual poți solicita sa fii in aceeași clasa asta dacă ai media suficientă pentru a fi admisă la acel liceu.

| wpAbby a răspuns:

Da, puteti alege sa va continuati studiile la acelasi liceu, indiferent daca una dintre voi nu are media de admitere de la EN pentru liceul respectiv. Se va completa o fisa atunci cand veti duce dosarul. De asemenea, daca sunteti repartizate la licee diferite, puteti alege sa ramaneti asa si sa nu fie nevoie sa mergeti amandoua la acelasi liceu.