| Andaw a întrebat:

de ce apare aurora boreala si ce este aceasta? Fara wikipedia si alte site-uri ( si sa inteleg ) Fundaa mare

Răspuns Câştigător
| GeorGEBlaCKRidER a răspuns:

Aurola Boreala este practic ciocnirea "vantului" solar cu campul magnetic al pamantului.Vant e incorect spus pentru ca in cosmos nu exista aer deci nici vant."Vantul" Solar se refera la razele solare uneori mai puternici cand exista "explozii" solare, care cum le zice si numele sunt raze pe care soarele le "trimite" brusc, mai puternice ca restul razelor.Ciocnirea asta dintre razele solare, normale sau cele din "explozii" produce luminile care in nord is numite Aurola Boreala, In Sud si zona Australiei is numite Aurorala Australa etc.

Sper ca te-am ajutatwinking
Ceao :* :* :*

| Andaw explică (pentru GeorGEBlaCKRidER):

Mersi iti dau funda

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns (pentru Andaw):

Mersi si eu :* :*

7 răspunsuri:
| Mymiii a răspuns:

Buna!


Aurora polară
este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensăobservată pe cerul nocturn în regiunile din apropierea zonelor polare, ca rezultatal impactului particulelor de vant solar în campul magnetic terestru. Când apareîn emisfera nordica, fenomenul e cunoscut sub numele de
aurora boreală
. Apareîn mod normal în intervalele septembrie-octombrie şi martie-aprilie. În emisferasudica, fenomenul poartă numele de
auroră australa. Sper ca ai inteles ceva din ce ti-am spus. Eu de abia acum am invata asta, chiar am fost si ascultata din asta! Funda?

| bDaniel a răspuns:

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, termen folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie. În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referință directă la faptul că apare în sud.
Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat și pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte și Venus. Totodată, fenomenul este de origine naturală, deși poate fi reprodus artificial prin explozii nucleare.
Aurora apare în mod obișnuit atât ca o strălucire difuză cât și ca o cortină extinsă în spațiu orizontal. Câteodată se formează arcuri care își pot schimba forma permanent. Fiecare cortină este compusă dintr-o serie de raze paralele și aliniate pe direcția liniilor de câmp magnetic, sugerând faptul că fenomenul de pe planeta noastră este aliniat cu câmpul magnetic terestru. De asemenea, variabilitatea unor anumiți factori poate determina formarea de linii aurore de tonalități și culori diferite

| asdfbc a răspuns:

Aurora polară terestră e provocată de ciocnirea unor particule încărcate electric (electroni) din magnetosferă cu atomi din straturile superioare ale atmosferei terestre, aflate la altitudini de peste 80 km. Electronii astea au la 1 pana la 15 keV, coliziunea lor cu atomii de gaz din atmosferă determină energizarea (crearea aurorei)

| Anonyimous a răspuns:

Iti recomand acest articol https://amiiko.ro/descopera/aurora-boreala/

Si eu am avut aceleasi intrebari si am gasit ba articole prea lungi, ca cel de pe wikipedia https://ro.wikipedia.org/wiki/Auror%C4%83_polar%C4%83, ba articole prea scurte si fara informatii etc.

Întrebări similare