La fel si eu asta pentru ca nu o vorbim, lipsa experientiei, creierul uman are nevoie de foarte multe repetiti, informatia ajunge in memoria de scurta durata ca apoi sa ajunga in memoria de lunga durata, informatia repetata are conexiuni mai puternice ca aia repetata mai rar de asta nu isi vin cuvintele din cauza lipsei conexiuni intre memoria de lunga durata vs constientul tau, excerseaza limba
Pentru ca vocabularul tau pasiv este mai mare decat cel activ.
Adica, stii cuvintele, le intelegi, dar nu-ti vijn pe limba sa le vorbesti....lucru perfect nromal pentru o persoana care nu vorbeste fluent engleza.
Se poate regla treaba asta, doar daca incepi sa vorbesti zilnic in engleza cu oameni care vorbesc corect angleza, in felul asta inveti cum sa pronunti corect si incet-incet o sa vorbesti si engleza mai bine.
Thanks for answer...but who i speak englesh? I have not idea!
Vezi ca ce ai scris mai sus nu-i corect, deci ai lacune mari si cu scrierea corecta!
Macar invata gramatica limbii engleze bine, ca atunci cand ai sanse sa vorbesti cu cineva in engleza, sa vorbesti corect.
Pentru ca nu practici. Reusesti sa inveti cu adevarat o limba doar dupa ce vorbesti si o asculti non-stop cateva luni. Dupa o sa poti sa fii fluent in acea limba. Fara practica nu o sa poti niciodata. Daca doar asculti fara sa vorbesti regulat acea limba nicio sansa.
Ok...si cu cine sa vorbesc engleza? Majoritatea prietenilor, cunostintelor nu prea vorbesc in engleza!
Asta e marea problema a celor care invata o limba straina, ca nu au cu cine sa o vorbeasca, de aceea e mult mai usor sa faci cursuri cu un profesor, pentru ca acolo vorbesti. In rest, daca stii engleza cat sa intelegi si stii cat de cat cuvinte... Daca o sa fii vreodata nevoit sa te muti intr-o tara vorbitoare de engleza o sa reusesti sa o stapanesti in maxim jumatate de an. Cand te culci in engleza si te trezesti in engleza inveti inevitabil daca macar intelegi despre ce vorbeste lumea cu tine.
Poti sa incerci sa scrii uneori compuneri scurte in engleza. Compunerile ajuta foarte mult la construirea vocabularului activ intr-un mod mai relaxat decat vorbitul. Dupa ce incepi sa scrii compunerile intr-un mod fluent si daca nu ai un partener de vorbit, poti incerca sa vorbesti singur. In sensul ca, sa zicem, gasesti o idee pe internet si vrei sa comentezi pe baza ei. Sau ai vazut un episod dintr-un film si faci un rezumat/comentariu rapid. Nu ai nevoie de mai mult de 10, 15 minute pe zi.
Tu esti in situatia multor români: frica de esec. Strainii apreciază mult la noi faptul ca ne place sa învățăm limbi noi dar ne e greu sa ne exprimăm deoarece ne este frica (chiar daca nu iti dai seama) de esec. Nu vrem sa fim facuti de ras in fata prietenilor, familiei etc. Sfatul meu e sa încerci sa trăiesti ca un american/englez sau ce vrei tu. Ideea e ca atunci cand te gândesti la ceva sa nu te gândesti in romana si dupa sa traduci. Încearcă sa te gândesti in engleza. Nu iti fie frica de a da gres si nu uita " Practice make perfect
Opomanapeviatamea întreabă: