| deeapirsuletz a întrebat:

Buna dimineata! Imi puteti spune va rog frumos o balada culta dar sa nu fie "Pasa hassan" Imi trebuie pentru azi la scoala si nu gasesc nimic.Va multumesc, dau si fundita ...Va rog ajutati-ma ca nu vreau as iau un 3...

7 răspunsuri:
| dienuk a răspuns:

Da. Numele unei alte balade culte este : "Riga Crypto si Laponia Enigel ". Uite mai multe despre ea : Comentariu Riga Crypto si lapona Enigel de Ion Barbu

Este o balada culta si moderna fapt sugerat in primul rand de titlul poeziei care simbolizeaza numele celor doi protagonisti: Crypto si Enigel; in al doilea rand ni se prezinta o poveste de dragoste dintre regele ciuperca, Crypto si o fata pe nume Enigel, ce venise de la Polul Nord cu renii la pascut. Din punct de vedere structural balada contine urmatoarele parti:

Cadrul unei nunti medievale in care menestrelul(cavalerul de onoare) este rugat de nuntasi sa repete o poveste de iubire despre Crypto si Enigel.Prezentarea lui Crypto despre care aflam ca este regele ciuperca, care traieste intr-un mediu umed si racoros, spre a-i fi conservata puritatea. El doreste sa obtina elixirul tineretii vesnice pentru care este invidiat de ceilalti bureti.

Prezentarea spatiului din care provine lapona precum si descrierea acesteia, care desi provenea de la Polul Nord indragea soarele foarte mult.Intalnirea dintre Crypto si Enigel se produce sub semnul visului ca in Luceafar intrucat cei doi provin din lumi diferite.

Crypto o peteste pe Enigel, aceasta refuzandu-l pentru a-i acorda un timp in care regele ciuperca "sa se coaca" (sa se maturizeze). Discutia dintre cei doi se prelungeste astfel incat soarele aparand pe cer il transforma pe Crypto intr-o ciuperca otravitoare. Enigel il va parasi iar el se va casatori cu "masalarita mireasa". Criticii au considerat aceasta balada "un luceafar intors" intrucat apare tema ubirii incompatibile si pentru ca Enigel este de data aceasta simbolul omului superior iar Crypto simbolul omului inferior care nu are capacitatea de a-si depasi conditia.

Daca vrei comentariul complet intra pe http://referat.clopotel.ro/Riga_Crypto_si_Lapona_Enigel-12811.html

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toma alimos

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauta si tu ca nu te doare mana

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Balada culta este o creatie epica in versuri care prezinta intamplari iesite din comun

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.am eu.am gasit acum pe net:moartea lui fulger de george cosbuc. spers sa te ajute

| micutz a răspuns:

Da. Numele unei alte balade culte este : "Riga Crypto si Laponia Enigel ". Uite mai multe despre ea : Comentariu Riga Crypto si lapona Enigel de Ion Barbu

Este o balada culta si moderna fapt sugerat in primul rand de titlul poeziei care simbolizeaza numele celor doi protagonisti: Crypto si Enigel; in al doilea rand ni se prezinta o poveste de dragoste dintre regele ciuperca, Crypto si o fata pe nume Enigel, ce venise de la Polul Nord cu renii la pascut.Din punct de vedere structural balada contine urmatoarele parti:

Cadrul unei nunti medievale in care menestrelul(cavalerul de onoare) este rugat de nuntasi sa repete o poveste de iubire despre Crypto si Enigel.Prezentarea lui Crypto despre care aflam ca este regele ciuperca, care traieste intr-un mediu umed si racoros, spre a-i fi conservata puritatea. El doreste sa obtina elixirul tineretii vesnice pentru care este invidiat de ceilalti bureti.

Prezentarea spatiului din care provine lapona precum si descrierea acesteia, care desi provenea de la Polul Nord indragea soarele foarte mult.Intalnirea dintre Crypto si Enigel se produce sub semnul visului ca in Luceafar intrucat cei doi provin din lumi diferite.

Crypto o peteste pe Enigel, aceasta refuzandu-l pentru a-i acorda un timp in care regele ciuperca "sa se coaca" (sa se maturizeze). Discutia dintre cei doi se prelungeste astfel incat soarele aparand pe cer il transforma pe Crypto intr-o ciuperca otravitoare. Enigel il va parasi iar el se va casatori cu "masalarita mireasa". Criticii au considerat aceasta balada "un luceafar intors" intrucat apare tema ubirii incompatibile si pentru ca Enigel este de data aceasta simbolul omului superior iar Crypto simbolul omului inferior care nu are capacitatea de a-si depasi conditia.

Daca vrei comentariul complet intra pe http://referat.clopotel.ro/Riga_Crypto_si_Lapona_Enigel-12811.html
RĂSPUNSUL ESTE:
1
0
0
1
0
Conţinut obscen/ilegal
Caracter irelevant
Neinteligibil sau spam
(24 Martie 2010 08:47 )
Raspuns anonim:
Toma alimos
RĂSPUNSUL ESTE:
0
0
0
1
0
Conţinut obscen/ilegal
Caracter irelevant
Neinteligibil sau spam
(7 Aprilie 2010 12:59 )
Raspuns anonim:
Cauta si tu ca nu te doare mana
RĂSPUNSUL ESTE:
0
0
0
1
0
Conţinut obscen/ilegal
Caracter irelevant
Neinteligibil sau spam
(19 Mai 2010 10:21 )
Raspuns anonim:
Balada culta este o creatie epica in versuri care prezinta intamplari iesite din comun
RĂSPUNSUL ESTE:
0
0
0
0
0
Conţinut obscen/ilegal
Caracter irelevant
Neinteligibil sau spam
(1 Februarie 2011 14:13 )
Raspuns anonim:
Da.am eu.am gasit acum pe net:moartea lui fulger de george cosbuc. spers sa te ajute
RĂSPUNSUL ESTE:
0
0
0
0
0
Conţinut obscen/ilegal
Caracter irelevant
Neinteligibil sau spam