Salutare!
Da, este bine ceea ce ai menționat până acum. Mai adaug și TEMA abordată de către autor în text.
Pentru a încadra un text ca fiind „artă poetică" trebuie să prezinți îmbinarea dintre viziunea autorului și modul în care a scris (mă refer strict la partea „tehnică", să zicem. Adică, la poezie ai strofe, rimă, figuri de stil, etc.).
Cumva, sunt două planuri care se întrepătrund: planul tehnic (ce ziceam mai sus, deci poezia și ce o alcătuiește propriu-zis) și planul artistic (să zicem. Adică ce a vrut autorul să transmită, ce idei, ce viziuni folosește).
Am încercat să explic într-un mod cât mai simplu și accesibil. Sper să îți fie de folos și să înțelegi cât mai bine esența!
Mulțumesc foarte mult! Da, chiar m-ai ajutat și am înțeles! Nu înțelegeam de ce nu puteam găsi mai multe modele de teste care să aibă de demonstrat caracterul de artă poetica, am găsit într-o singură culegere doar unul, și pe net, foarte puține, la care nu puteam găsi baremul de rezolvare sau ceva raspunsuri scrise de altcineva, că sa pricep; chiar m-ai ajutat sa înțeleg acest aspect.
Îți mulțumesc din nou!
Catterina întreabă: