| Nimeni91 a întrebat:

Buna dragilor! Eu sunt intr-a 11 a si pana acum nu am intalnit in testele de bac la limba romana la subiectul al doilea sa demonstrez ca un text este arta poetica. Daca analizez plasticitatea elementelor de compozitie ale expresivitatii(figuri de stil: metafora epitet, imagini artistice, ce compun universul poetului) si ingemanarea dintre universul de creatie, ridicat la rangul de ideal si sinele poetic, este bine? Sau trebuie sa analizez elemente specifice pentru a demonstra ca este o arta poetica? Mentionez ca nu e o tema, e doar un test pe care l-am gasit intr-o carte de teste din care am inceput sa ma pregatesc individual, vreau doar sa imi spuneti daca e bine modul meu de analizare. Cu profa la scoala nu am facut asa ceva inca.
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Ramss3s a răspuns:

Salutare! big grin

Da, este bine ceea ce ai menționat până acum. Mai adaug și TEMA abordată de către autor în text.

Pentru a încadra un text ca fiind „artă poetică" trebuie să prezinți îmbinarea dintre viziunea autorului și modul în care a scris (mă refer strict la partea „tehnică", să zicem. Adică, la poezie ai strofe, rimă, figuri de stil, etc.).

Cumva, sunt două planuri care se întrepătrund: planul tehnic (ce ziceam mai sus, deci poezia și ce o alcătuiește propriu-zis) și planul artistic (să zicem. Adică ce a vrut autorul să transmită, ce idei, ce viziuni folosește).

Am încercat să explic într-un mod cât mai simplu și accesibil. Sper să îți fie de folos și să înțelegi cât mai bine esența!

| Nimeni91 explică (pentru Ramss3s):

Mulțumesc foarte mult! Da, chiar m-ai ajutat și am înțeles! Nu înțelegeam de ce nu puteam găsi mai multe modele de teste care să aibă de demonstrat caracterul de artă poetica, am găsit într-o singură culegere doar unul, și pe net, foarte puține, la care nu puteam găsi baremul de rezolvare sau ceva raspunsuri scrise de altcineva, că sa pricep; chiar m-ai ajutat sa înțeleg acest aspect.
Îți mulțumesc din nou!

| Ramss3s a răspuns (pentru Nimeni91):

Mă bucur mult că te-am ajutat! Succes în continuare!

| Nimeni91 explică (pentru Ramss3s):

Succes și tie!

3 răspunsuri: