Modalitățile de caracterizare le dădeam doar dacă îmi cerea caracterizare de personaj.
Dacă îmi cerea tema și viziune mă legam de orice altceva numai nu de asta. Ei când corectează, nu punctează caracterizarea pentru ca nu o cer.
Din cate imi aduc eu aminte, nu prea le place corectorilor atunci cand tu ai tema si viziunea dar bagi si caracterizari. E o cerinte diferita pentru caracterizari. 5 pagini e putin oricum, cu tot cu caracterizari ar fi si 8 de exemplu la Ion.
Multumesc foarte mult! M-ai lamurit! Am carti de eseuri unde sunt precizate si cateva aspecte ale caracterizarii, iti multumesc mult. Nu vreau sa fac greseli. Ma bucur ca nu am luat ca model eseurile acestea, am selectat doar partile care ma interesau, continutul.
Nu mai există "tema și viziunea despre lume". Singurele cerințe pe care le poți primi la subiectul al III-lea sună în felul următor:
1. "Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinți particularităţi ale unei text..."
2. "Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinți particularități de construcție a unui personaj
dintr-un text..."
Cu alte cuvinte, ai doar particularități de construcție ale unui TEXT și particularități de construcție pentru PERSONAJ.