| LucaAdina a întrebat:

Bună, drăguţilor!
Am nevoie de un sfat din partea voastră, cei care ați susținut lucrarea de licență. Îmi puteți spune mai multe despre sistemul de verificare antiplagiatură?
De exemplu, nu te poți inspira din lucrarea de licență care aparţine altei persoane și deja a fost susținută acum câțiva ani? Se poate detecta chestia asta?

Normal ca nu o faci copy-paste, cu mici sau mari modificări și adăugiri, este posibil?

5 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Pe vremea cand am dat eu licenta mi se spusese ca nu trebuie sa am mai mult de 5 cuvinte consecutive in propozitiile inspirate din alte lucrari sau articole.
Trebuie sa reformulezi in cuvintele tale tot ce iei din surse, in special electronice ca astea se verifica mai usor.

| Violleta2022 a răspuns:

Sa te inspiri este una, dar sa copii fraze sau pasaje nu, insemanand ca este plagiat. Universitatile au deja software de detectare a plagiaturi, fiind prins imediat.
Fiecare fraza trebuie prelucrata cu cuvintele tale, ca de adaugi ceva tot copy-paste in 70-80% din text.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Inspiratul e una, copiatul e alta. Atât timp cât textul e scris de tine, cu ideile tale și formularea ta nu o sa ai probleme.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

2. Nu. 2. Da. 3. Nu este posibil fără să fii detectat.

| simosimi23 a răspuns:

Da, se poate verifica foarte usor, au deja soft-uri care verifica asta. Si o propozitie daca o copiezi din alta lucrare, va fi considerata plagiat.

Daca vrei un sfat, mi se pare mult mai simplu sa te duci la biblioteca, sa cauti carti si sa iti faci singura lucrarea. Pe viitor te va ajuta asta cu siguranta, poate nu neaparat lucrarea in sine, dar iti vei dezvolta niste abilitati de care vei avea nevoie. Te poti "inspira" de unde vrei, cat timp citezi sursele de inspiratie.

Daca nu vrei sa faci lucrarea si vrei sa copiezi deja una facuta, foloseste sinonime la toate cuvintele din fraze si schimba ordinea lor, asa poate nu va fi considerata ca plagiat, doar ca...iti ia mai mult timp sa faci asta, nu vei invata nimic si nici nu vei avea lucrare facuta cum trebuie.

Sper ca te-am ajutat, spor!