Da, la inceput de an scolar dupa ce dai toate examenele de diferenta si evident ai media egala sau mai mare, ca a ultimului intrat la acel profil.
Mai ramane un posibil punct prin care transferul iti poate fii refuzat: daca toate locurile din acea clasa sunt ocupate.
Dacă am dat deja probele și le am luat va trebui sa le dau iar?
Despre ce probe vorbesti?
Stai sa lamurim:
Daca esti clasa a IX-a si abia acum ai intrat la liceu nu te poti transfera la nici un alt liceu, decat la liceul la care ai fost repartizat, ca asa nu ar mai avea nici o importanta mediile de la sfarit de an sau evaluarea nationala, daca fiecare face ce vrea si se transfera unde vrea sau unde nu a fost capabil sa intre de prima oara.
Va trebuii sa ramai la liceul unde ai intrat 1 an si abia in clasa a X-a, sa te transferi la alt liceu unde doresti, dar numai daca esti eligibil, sustinand examenele de diferenta si evident sa iei note de trecere la ele si avdn media generala de la sfarsit de-a IX-a egala sau mai mare, ca a ultimului intrat la acel liceu si profil, ca altfel nu te poti transfera.
Nu uita: fara note scazute la purtare, fara corijente si fara medii neincheiate ca transferul nu se va putea afce!
Daca vrei anul asta, ar trebui sa iei legătura cu secretariatul liceului și să vorbești cu ei.
In rest, abia la anul te mai poți transfera sau între module, cu condiția să ai nu știu ce probleme medicale.
Bafta!
Bdi întreabă: