| dbes99 a întrebat:

Eu am o intrebare mai dificila,sa zic asa. Va rog mult sa ma ajutati, daca puteti. Prietenul meu face 18 ani in iulie,anul acesta. Este la liceu in Italia, clasa a 11. Anul viitor vrea sa se transfere aici, insa fara acordul parintilor. Este posibil transferul? Stiu ca este mai dificil dar ma gandesc ca daca va avea 18 ani, nu va mai fi nici o problema thinking Astept un raspuns. Va multumesc

2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Daca vrea sa se mai taraie printr-un liceu romanesc vreo cativa ani in plus (fata de durata normala a studiilor liceale), sau dea bacul de repetate ori pana il promoveaza, n-are decat sa se mute!
Si apoi, daca depinde financiar de parinti, acestia pot sa-i refuze finantarea! Il finantezi tu?!

p.s. Mutarea presupune o procedura echivalare a studiilor efectuate in Italia. Echivalarea studiilor face de catre o institutie abilitata din Ro, respectiv CNRED(https://www.edu.ro/CNRED). Dupa echivalare, se poate inscrie la orice scoala din Ro in clasa imediat urmatoare celei promovate in strainatate--- aceasta, daca este in stare sa recupereze discipline pe care nu le-a studiat la scoala din Italia!

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

1. Fara acordul printilor, nu se poate. Va fi inca in intretinerea lor.
2. De ce sa se transfere in ultimul an, inainte de bacalaureat? Ii va fi foarte greu daca nu a studiat aici si nu va trece examenul. E mai bine sa termine acolo.