| Miruna19 a întrebat:

Buna:* eu as vrea sa intru la Nichita Stanescu pe specializare de stiinte sociale...si profilul uman.as dorii sa stiu daca este greu la stiinte sociale si cu ce se ocupa. dauu fuundaa:**.

Răspuns Câştigător
| Sadop a răspuns:

Dacă înveţi si îţi plac respectivele materii nu e greu la niciun profil.
Profilul de ştiinţe sociale se bazează pe română, istorie, geografie, limbi străine şi logică ( pshiologie, sociologie şi filosofie, fiecare din aceste 4 materii se studiază câte una pe an ).
Matematică, fizică, chimie şi biologie vei face, dar doar câte 1 -2 ore pe săptămână, dar fără să dai Bac sau teze din ele.
Dacă tu după ce termini liceul vrei să dai la Medicină, de exemplu, îţi va fi greu şi va trebui să iei meditaţii şi să înveţi foarte, foarte mult pentru admitere, spre deosebire de un elev care a terminat ştiinţe ale naturii.
Când alegi profilul, gândeşte-te şi la ce ai vrea să faci pe viitor.
Dacă vrei să continui pe această ramură a ştiinţelor socio-umane poţi deveni pshiolog, profesor, sociolog, traducător, ghid turistic, istoric, asistent social, poliţist, avocat, jurist, judecător etc.
Baftă!

| Miruna19 explică (pentru Sadop):

Si daca nu stiu limbi straine este vreo problema?

| Sadop a răspuns (pentru Miruna19):

Cam este. nu stii deloc? La orice profil trebuie sa stii macar putina engleza sau franceza/germana sa te poti descurca.
Cat de putin, nu trebuie sa o stii la perfectie.
Insa chiar daca nu stii poti invata in vacante mai mult sau poti vorbi cu profesorul sa te ajute.

2 răspunsuri: