| Croitoru_Alexandra_1994 a întrebat:

eu locuiesc in Italia si sunt in ultimul an de liceu aici. dar as dori sa fac facultatea in Romania. as vrea sa stiu cum se procedeaza cu admiterea. trebuie sa dau vreun examen? daca da, cum este acest examen? ce intrebari ar putea fi puse? exista manuale ca sa ma pregatesc pentru acest examen? este total diferit de facultatile din Italia si as dori sa stiu cum se procedeaza in Romania...

3 răspunsuri:
| cris7716 a răspuns:

Depinde de facultatea care te-ai gandit sa o urmezi, daca e ceva gen arhitectura sau medicina, da se da examen, exista documentatie de unde poti invata, dar multe informatii le poti afla de la secretariatul facultatii respective, ei te pot si indruma ce si cum sa inveti.alte facultati au admitere pe baza de dosar, unde se ia in considerare media de la bac si media multianuala(pe cei 4 ani)..succes

| Cromatiq a răspuns:

Buna. Depinde de fiecare facultate in parte (stat sau privat). La unele se intra doar pe baza de dosar, iar la altele se sustin examene de admitere la diferite discipline cum ar fi romana, biologia etc.

| alessia5158 a răspuns:

Inainte de orice, pentru a putea sa studiezi in Ro ca absolvent al unui liceu din UE, trebuie sa-ti echivalezi diploma de bacalaureat obtinuta in tara respectiva ( in cazul tau, in Italia)--- institutia din Ro, abilitata pentru echivalare, este CNRED. Vezi :http://www.cnred.edu.ro/#echivalare-Bacalaureat

Apoi, ar trebui sa stii ca majoritatea facultatilor din cadrul unei universitati de prestigiu(din Ro) organizeaza, anual, un concurs pentru admiterea la studii de licenta--- celalalte, mai obscure, organizeaza concurs "de dosare" pentru a atrage studenti! Concursul de admitere consta, in cele mai multe cazuri, intr-un test grila scris la una sau doua discipline de concurs--- disciplinele de concurs precum si alte informatii despre admitere pot fi gasite in "metodologia admiterii" publicata pe site-ul facultatii alese. Disciplinele de concurs( matematica, limba si literatura romana, limbi moderne, biologie, chimie si altele) vizeaza numai manualul studiat in liceu pentru acea disciplina.Manualele indicate in" metodologia admiterii"( de la facultatea aleasa) pot fi gasite in librariile din tara sau comandate online.

p.s. Sa nu-ti inchipui ca "a face" o facultate in Ro este mult mai usor decat "a face" una in afara tarii--- e chiar mai greu!
Inainte de a lua o decizie este bine sa cunosti ce scrie aici :http://europa.eu/......dex_ro.htm