| MilkWithCereals a întrebat:

Eu nu inteleg la matematica ce-s cu multimile alea.
Numerele naturale se noteaza cu N, cele intregi cu Z. Ok. Dar Q si R cum se numesc mai exact si ce elemente cuprind fiecare? Unii zic ca R reprezinta multimea numerelor irationale, ba reale, etc. Nu prea inteleg ce-s cu astea 2. Daca imi puteti explica ar fi minunat. Dau funda... happy

Răspuns Câştigător
| Robertyz a răspuns:

1. Numerelor naturale se noteaza cu N ( 1, 2, 3. .)
2. Numerelor intregi - Z cuprinde multimea numerelor naturale (1, 2,3...) dar mai contine si numere negative(-5,-4,-3...)
3. Numerelor rationale - Q: contine multimea numerelor naturale intregi dar si fractii.
Fractiile sunt : ordinare : 1/3; 60/8
zecimale : 3, 5; 4, (2); 5,1(12)
5. Irationale se noteaza R-Q ( adica multimea numerelor reale fara cele rationale)
Exemple de numere irationale : pi, radical din 5, radical din 2, din 3, din 23, etc.

O seara frumoasa. Sper ca te-am putut ajuta!

2 răspunsuri:
| AlexL28 a răspuns:

N- numere care sunt folosite de oameni cel mai mult(0, 1,2, 3...pana la infinit)
Z- cuprinde multimea N, dar cuprinde si opusul ei, adica numerele negative
Q- este multimea numerelor rationale, cuprinde pe Z si mai cuprinde fractii cu un numar finit de zecimale dupa virgula
R- multimea numerelor reale, cuprinde pe Q, dar cuprinde si numere care au un numar infinit de zecimale,
R/Q- se foloseste pentru a nota numerele care sunt in R dar nu si in Q, acelea fiind cele cu o infinitate de zecimale dupa virgula

Cam atat de stiut...momentan, mai exista o multime pe care cred ca o inveti in a zecea

| DanOmega9 a răspuns:

Q=multimea numerelor rationale(fractii sau numere cu virgula)
R=multimea numerelor reale(cuprinde toate multimile)
Funda? big grin