| YellowPerson a întrebat:

Buna! Eu sunt in clasa a 12-a, pe profil de stiintele naturii. Bineinteles, m-am inscris la acest profil, in principiu, pentru ca vreau sa dau la medicina, in Cluj sau Iasi. Aici apare problema. Familia mea este undeva in mijloc din punct de vedere financiar. In sensul ca in timp ce parintii mei nu sunt cei mai avuti oameni, totusi isi permit sa ma inscrie pe mine la 3-4 pregatiri, sa imi dea bani de buzunar, etc... Acum din ce vad in jurul meu, majoritatea copiilor care vor tot la medicina provin, toti, din familii instarite. Da, sunt constienta ca medicina este una dintre cele mai scumpe facultati pe care o puteam alege, dar intrebarea mea este la cati bani ne referim in cel mai bun caz? Raportandu-ma la situatia actuala, sunt optimista ca pot intra la buget, sa stau la camin.Nu sunt o persoana pretentioasa asa ca ``the living expenses``, ca sa spun asa, vor fi cat se poate de mici. Ce ma ingrijoreaza pe mine este costul materialelor necesare: carti, mulaje, manuale, etc... As fi extrem de recunoscatoare daca mi-ar putea raspunde si explica cineva care chiar stie despre ce vorbeste si care nu isi da de aiurea cu parerea.

3 răspunsuri:
| InYourMind a răspuns:

Dacă ai nefiert peste 9, 80 ai șanse la buget, dacă nu, scoți din buzunar 10, 000 pe an

| YellowPerson explică (pentru InYourMind):

Stiu asta. Intrebarea nu era legata de costul facultatii sau de media necesara pentru buget, ce vreau eu sa stiu este costul materialelor, cartilor si a lucrurilor care imi mai sunt necesare dupa admitere. Din cate stiu, nici ele nu sunt cele mai ieftine.

| InYourMind a răspuns (pentru YellowPerson):

Scade costul facultății pe an și obții preț aproximativ. Depinde și cărțile, materialele de unde le iei, cat de multe iei știu care cumpărau cărți nu cerute de facultate ci pentru ca să-și consolideze ei niște cunoștințe deci bani în plus pe lângă main cost