| Lyy a întrebat:

eu trec in clasa 5 si mie cam frica imi puteti spune cum este daca este greu sau usor, ce materii noi voi avea? va rog sa imi spuneti ca sunt cam speriata, promit funda

Răspuns Câştigător
| Anonimuluscyk a răspuns:

Salut! Eu trec in clasa a 7-a asaca te pot ajuta. Nu trebuie sa-ti fie frica! Daca tu o sa inveti,o sa fii silitoare,o sa-ti faci temele,o sa asculti la ore de profesori totul o sa fie bine si o sa fie usor! Dar la inceput v-a trebui sa faci impresie buna la profesori ca ei sa te creada o eleva silitoare si desteapta! Astfel vei avea niste beneficii! Nu vei avea multe materii in plus! Acestea vor fi:biologia (vei invata despre plante,sa stii ca-ti va fi putin cam greu,dar daca o sa inveti fiecare tema,totul o sa fie bine!),lb. franceza, educatia tehnologica(pentru mine era cea mai plictisitoare materie)dirigentia (ve-ti discuta problemele clasei si ve-ti incerca sa le rezolvati, si apropo, v-a trebui sa aveti un sef al clasei!), informatica (ve-ti face diferite programe la calculatoare, dar in clasa a 6-a cred ca o sa lucrati in word, si daca vei avea un profesor ''bun'' vei fi norocoasa!)Nu mai fi speriata deoarece totul va fi bine! Daca vei invata zi de zi nu va fi greu deloc! Sper ca ti-am fost de ajutor! Succes!happy

11 răspunsuri:
| Maty2000 a răspuns:

Heey! Tocmai am terminat clasa a-5-a si pot sa-ti zic ca nu mi s-a parut grea! A fost doar o schimbare:la fiecare ora venea alt profesor, dar mie mi s-a parut super! Anul acesta ti se vor acorda note nu calificative si asta va fi bine pentru ca vei stii exact de ce nivel esti! Vor fi mai multe concursuri, la care daca participi si ai note buni poti obtine o bursa.Eu am invatat dimineata si a fost bine.
Materii noi sunt franceza, informatica(optional) si biologia(stiintle naturii sau cunoasterea mediului din ciclul primar).
Uite ce orar am avut eu:

Luni

Biologia
Lb. romana
Dirigentia
Engleza
Matematica

Marti

Matematica
Desen
Istorie
Ed. tehnologica
Lb.romana

Miercuri

Matematica
Sport
Franceza
Lb.romana

Joi

Muzica
Informatica(optional)
Geografia
Engleza
Lb.romana

Vineri

Religie
Franceza
Sport
Lb.romana
Matematica

Sper ca te-am ajutat! Funda?

| LittlePunk a răspuns:

Nu ai de ce sa te temi de clasa a V-a.E normal sa ai ceva emotii dar nu e chiar asa greu.Materii noi ce vei avea :franceza, tehnologie, geografie; pe acestea le-am avut eu si e posibil si la tine sa fie la fel, cat despre profesori va vor lua usor la inceput ca sa va obisnuiti cu acest nou sistem de predare. Sper sa iti fie de folos informatiile.Succes!

| Anonimuluscyk a răspuns:

Inca ceva, din clasa a 5--a vei merge la scoala de la ora 12:00 sau 13:00 si vei termina seara, in functie de cum ai orarul(iarna, cand se inopteaza mai repede poti ruga un adult sa vina sa te ia deoarece exista multi derbedei care iti pot face rau).

| Lyy explică:

Multumesc mult pentru raspunsuri

| RobyRob15 a răspuns:

Pai nu trebuie sa fii asa speriata, drep sa spun a fost destul de usor. Materi noi... Biologie si Ed. Tehnologica(La bio inveti de celule... parte de plante si la Tehno chesti de ex sa faci planul casei, plan urbanistic destul de usor, si Franceza sau Germana-Depinde de scoala sau liceu la ce estii- de ex eu sunt la liceu) Bafta! Sper ca te-am ajutat

| RobyRob15 a răspuns:

Ma stef012 nu cred ca esti clasa 8laughing)) tu din clasa a-5a faci engleza? Si biologia? Unde o lasi? Cred ca nici macar nu esti clasa 5laughing)))))))))))

| So0uNd77 a răspuns:

Nu e grea cea mai grea e a 7-a iti zic sa inveti din timp pentru ca iti va fi mai usorwinking

| Vengeaance a răspuns:

Clasa a V a nu este atat de grea, doar ca venind din ciclu primar o sa iti fie greu sa te acomodezi cu notarea(10.9.8) Vei face Franceza si biologie in plus, daca te tii de treaba va fi foarte usor. Crede-ma, sunt clasa a VIII, am trecut pe acolo. Stai calma, nu e atat de rau pe cat crezi. Funda? puppy dog eyes

| maryadrana a răspuns:

Hey hey! Eu tocmai am trecut clasa a VI-a si am cam fost in aceeasi situatie. Ca materii vei avea: mate,romana,engleza,franceza sau spaniola(depinde de scoala),sport,desen,tehnologie(nu este deloc grea,trebuie doar sa invetiwinking ),geografie,istorie,dirigentie(unde vorbesti despre problemele clasei,campanii,etc.),biologie(inveti despre celule, tesuturi, plante, etc.), muzica si religie. Tocmai am terminat clasa a V-a si nu mi s-a parut grea. Totul este sa te adaptezi si sa te ti de treaba. Chestia noua fa fi ca la fiecare ora va veni un profesor nou. O sa ai o diriginta care va lua locul invatatoarei din ciclul primar.Vor fi concursuri destul de multe. Daca participi la unele dintre ele poti lua note mai bune. Se va trece de la calificative la note si fa fi mai bine asa pentru ca vei sti la ce nivel esti. Vei da teze la mate si romana. Olimpiade vor fi la mate si romana. La biologie, daca te vei pricepe poti participa la un concurs care va tine loc de olimpiada. Daca pe parcurs vei mai avea nelamuriri voi fi mereu aici. Sper ca te-am ajutat si mult succes in noul an scolar!

| maryadrana a răspuns (pentru maryadrana):

Si informatica(uitasem)

| stef015 a răspuns:

Nu este greu, eu am trecut in clasa a8a, depinde de tine, nu vei avea materii noi, doar ca vei avea in plus limbile straine : franceza si engleza
Funda? :X