Mai troller-ul meu sau geamantanul meu este Samsonite. A costat mai mult dar il am de vreo 6-7 ani
Diftong unde vinde? In mall?
Nu are nicio legătură. Diftongul este o chestie de la romana pentru Evaluarea Națională. Nu e o firmă de geamantan
Ah, daaaa? Nu am stiut. Multumesc mult pentru raspuns. Mi-am imbunatatit cunostintele despre natura si om si voi trece cuvintele frumoase in vocabular.
Nu ti-am zis la misto, chiar este parte lucrată pentru evaluarea națională
NUUUU
DACA AI SCRIS ASA LA EVALUAREA NATIONALA, O SA ITI SCADA.
"Geamantan " deși are " ea " si ar părea fi diftong, nu este, deoarece "geam." prin fonetică se scrie "ğam", chiar dacă în scris este " ea "acolo.
DECI, NU, "GEAMANTAN" NU PREZINTA DIFTONG
Vorbeste si cu profesoara de la clasa, ca nu e bine, dar poate ai mai dat si tu alte exemple
Mă poți ajuta aici: la evaluare am avut " pe baiat îl apucase o frica ciudata și o bucurie " trebuia sinonim pentru ciudata ( sa fie in contextul frica ciudata " ) am pus involuntară. Este bine?
Involuntar?
Straniu, anormal. lol, cum sa pui involuntara? Nici macar nu se apropie ca sinonim.
Diftongul este o succesiune de două sunete vocalice alăturate, articulate în aceeași silabă, din care una este o vocală și cealaltă este o semivocală. De exemplu: gea-man-tan ea este diftong
Nu este niciun diftong.
Am invatat demult despre diftongi dar nu mai stiu daca se tine cont faza cu sunetul ge incat cuvantul sa nu aiba diftong
Se tine