| Maya. a întrebat:

Generatia elevilor care in prezent vor trece clasa a VIII-a cum vor intra la liceu?

Adica vor da tot teze nationale, examen de admitere, etc?

Am ajuns sa nu mai inteleg statul roman.

Multumesc anticipat?

6 răspunsuri:
| Rayyy a răspuns:

Stii, si eu am cautat acelasi lucru un timp foarte, foarte indelungat si chiar zilele astea am gasit raspunsul, tot prin TPU.

Se da testare nationala. La romana si la mate, la sfarsitul anului scolar.
Media de admitere este media aritmetica dintre media din gimnaziu si media testarii nationale.
M. A. = (M. G. + M. N) /2.

Sper ca te-am ajutat! Si succes in noul an scolar!
Sunt si eu in situatia ta!

Fundita?batting eyelashes

| purpleice a răspuns:

Da, nici eu nu prea inteleg, si eu sunt clasa a-8-a.stiu ca vom da la sfarsitul anului, examene la romana si la mate, nu e admitere.

| Nuia a răspuns:

50% Testele Nationale (Care vor fi date in acel an) 50% Media 5-8. fundita te rogbig grin

| den_4336 a răspuns:

Eu am auzit ca sa va intra la liceu pe baza de portofoliu.Adica in acel portofoliu ai diplomele la cate concursuri ai participat insa nu e sigur.Varianta cea mai probabila e ca se merge pe media claselor 5-8 si pe examenul din clasa a8a.Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"@Nuia" are dreptete. genul asta de "examen" se numeste "Test Pisa". asta am auzit ca dam. in fine mie mi se pare mai bine asa.

| selena_6596 a răspuns:

Buna si eu sunt tot in clasa a VIII-a si am auzit ca vom da teze nationale sau examene cum se dadeau acum 4-5 ani in urma.Pa.