| Alex_5493 a întrebat:

I-mi puteti propune ceva filme pe baza carora sa invat si sa dezvolt vorbirea in engleza (funda neaparat)accept si alte idei, propuneri de a invata engleza de sine statator. merci

2 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Poti invata engleza cam din orice film, daca te uiti la ele cu subitrare in engleza. Te sfatuiesc sa cuati site-uri care au filme in engleza cu subtitrare tot in engleza. Nu conteaza daca la inceput nu intelegi nimic, uita-te la vreo 10 filme si o sa incepi sa prinzi cate ceva. Deasemenea, mai incearca sa citesti carti in engleza, citesti fara sa traduci cate o pagina, 2 si la urma vezi cu ce ai ramas. Poti sa-ti subliniezi cuvintele necunocute si sa le cauti intr-un dictionar. poti incerca sa vorbesti cu cineva care stie si te poate asculta si corecta. Si iti recomand sa urmaresti Ted Talks si Ted Ed, pe youtbe, majoritatea filmuletelor au subtitrare in engleza si unele au si in romana, asa ca te poti corecta singur.

| RainmakerX a răspuns:

Hey!

Nu ma pricep la filme. Eu am invatat engleza suplimentar din anime-uri *ma uitam la ele cu subtitrare in engleza si inca ma uit*

De asemenea poti sa citesti carti in engleza dar nu ceva greu. Eu de exemplu am citit in engleza seria Deltora Quest de Emily Roda. Nu este chiar atat de greu de inteles. Este fantasy si nu este rea deloc.

Din cand in cand citesc manga in engleza. *benzi desenate din japonia dar cu scris in engleza*
Este un mod placut de a citi ceva care sa nu fie complicat.

Succes!