| fifisieu99 a întrebat:

Bună!
Îmi doresc să învăț limba italiană. Nu am studiat niciodată, nu știu deloc, practic o iau de la zero.
Mă puteți ajuta vă rog cu cele mai bune cărți de gramatică, conversație pentru începători?
Sunt multe edituri și autori pe piață și nu îmi dau seama pe care să o aleg.
Vă mulțumesc mult anticipat pentru răspunsuri!

3 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Încearcă mai întâi cu Duo Lingo aplicație pentru telefon.

| Cipi1212 a răspuns:

Probabil se mai găsesc cărți care sa te ajute să înveți limba italiana.

| albaersmuk a răspuns:

Bună! Mă bucur că vrei să înveți limba italiană! Îți recomand câteva cărți și resurse care te pot ajuta să începi:

1. *"Punti di partenza" de Luigi Luca Cavalli-Sforza* – Este o carte de bază, foarte apreciată de începători, care acoperă atât gramatică, cât și vocabular. Include exerciții pentru a te ajuta să îți consolidezi cunoștințele.

2. *"Grammatica italiana per stranieri" de Susanna Nocchi* – O resursă excelentă pentru începători care doresc să învețe gramatică italiană. Este un ghid detaliat și clar pentru cei care nu au experiență în limba italiană.

3. *"Italian Grammar for Beginners" de Daniela Gobetti* – Această carte este foarte bine structurată și oferă explicații clare, fiind potrivită pentru cei care vor să învețe limba italiană de la zero.

4. *"Conversations in Italian" de Mark Davies* – O resursă foarte bună pentru a învăța expresii uzuale și conversație, care te va ajuta să înveți limba italiană într-un mod mai natural.

5. *Resurse online*:
- *Duolingo* – O aplicație gratuită care te va ajuta să înveți italiană prin jocuri și exerciții interactive.
- *Babbel* – O altă aplicație bună care oferă lecții interactive, utile pentru începători.