Am vazut din intimplace o reclama la ceva dispozitive, asa ceva gen un telefon mobil, de dimensiuni de astea mici sau medii, vorbeai in limba ta si scotea alta limba, ce selectai tu.
Era video, deci e real, e la vinzare, uite ca nu am salvat sa vad macar cit costa.
Nu stiu cate limbi avea, dar aratau in reclama si chineza, era ala acolo la cinezi, vorbea in engleza, ala spunea in mandarina aia intelegeau perfect.
Viitorul nu mai e sa stii limbi straine, bineinteles e bun sa stii engleza, alte limbi nu vad rostu.
Aplicatie sa inveti o limba straina is multe, e mai bine sa ai calculator, dar tot de tine tine cit de bine sau daca inveti ceva.
De iti plac limbile straine, vorbesc de limba nu de limbi de alea cand te saruti cu cineva atunci inveti usor, daca nu, atunci no sa inveti mare lucrur indiferent ce aplicatie ai sau mai stiu eu alte chestii/
Cind esti cam pe dinafara cu limbile astea straine, cel mai usor inveti daca ai iubita, iubit care stie doar acea limba, in rest vei invata f f greu.
E frecție la picior de lemn orice aplicație ai încerca. Te învață să o scrii poate, la conversație va fi greu și engleza o înveți sa vorbești ( adica sa o pronunți corect) doar în momentul în care ai posibiltatea sa vorbești cu cineva în limba engleză fata în fata. Poate un curs ceva. La engleza eu sunt bun la scris, o și înțeleg, la vorbit în schimb vai de mine. In schimb nu înțeleg mai deloc engleza britanică ( mai mult știu cea din US, poate ca și urmăresc multe filme americane, documentare ). Englezii au altfel dialectul, cuvinte. Spre ex americanii spun cookie, englezii biscuit, sau parking lot ( loc de parcare) în US, în Regat se zice car Park. Anul trecut am avut mult de furca în a reușii sa ma înțeleg cu niște turiști britanici. Pana la urma m-a salvat google translate.
Ce limba straina mai exact?
In functie de limba sunt diferite platforme si aplicatii care sunt bune pe acea limba.
Unele sunt bune daca vrei sa inveti engleza, altele mai bune daca vrei sa inveti spaniola, altele pentru limbi asiatice, etc
De asemenea poti cauta cele mai folosite cuvinte si inveti cat de cat acea limba sa zicem cateva sute spre o mie de cuvinte.
Apoi poti incepe sa consumi continut in limba respectiva.
Filme, videoclip uri, YouTuberi, articole si alte chestii.
Cel mai bine inveti o limba folosind o.
Asta in timp ce inveti cate putin vocabular si gramatica pe langa.
Cand esti bebelus nu incepi sa citesti, studiezi sau sa folosesti nu stiu ce aplicatii.
Inveti observand ce fac, ce zic si cum ceilalti folosesc unele cuvinte in anumite situatii.
Eu am invatat engleza uitandu ma la videoclip uri in engleza de cand aveam 10 ani. Nu intelegeam prea multe dar usor, usor m-am trezit ca inteleg tot.
Si ca puteam sa ma uit la un film fara subtitrare in romana fara nici o problema
Duolingo! Crede ma ajuta și te învață. Ai 8 secțiuni a câte 8 lecții (nu mai țin minte exact), îți dă notificare și te anunță sa menții seria de zile (seria de zile = zi de zi sa înveți engleza și sa ajungi la un rang bun) și e chiar ok aplicația. O recomand!
Duolingo. Am un coleg care face lectii de franceza pe aceasta aplicatie si imi spune ca chiar se invata de pe ea.
Eu folosesc Mondly, Duolingo si Youtube (pentru a asculta pronuntia mai mult). Cel mai mult Duolingo si Youtube le folosesc. Eu una folosesc Duolingo din 2019 si am invatat multe chestii in mai multe limbi. Atentie ca pentru vorbitorii de limba romana exista doar curs din romana in engleza pe duolingo, pentru alte limbi din romana in limba respectiva recomand mondly.
Eu folosesc Duolingo pe PC si in 2 ani am invatat binisor limba Italiana si 100 de cuvinte in limba Chineza. Bineinteles ca stiam aproape la perfectie (si le si vorbeam) limbile Engleza si Franceza
Eu m-am apucat acum vreo doi ani de rusă cu Duolingo. Surprinzător, am învățat cate ceva. Acum depinde și de cat de dedicat/a ești. De exemplu, eu am avut și perioade de pauza, dar și perioade de învățat intens. Oricum, consider că te trece prin toți pașii și îți structurează lecțiile in așa fel încât să le înțelegi.