| marialarysa a întrebat:

imi poate spune si mie cineva care este figura de stil din poezia La mijloc de codru des
Toate păsările ies,
Din huceag de aluniș
La voiosul luminiș,
Luminiș de lângă baltă,
Care-n trestia înaltă
Legănându-se din unde,
În adâncu-i se pătrunde
Și de lună și de soare
Și de păsări călătoare,
Și de lună și de stele
Și de zbor de rândunele
Și de chipul dragei mele nu sunt sigura care este figura de stil si vreau un raspuns rapid

6 răspunsuri:
| Camirzan_Ileana_1980 a răspuns:

Figura de stil este inversiunea.

| iknownow a răspuns:

Figura de stil prin care poetul ilustreaza armonia si vesnicia naturii este enumeratia elementelor terestre - "codru", "pasarile", "alunis", "luminis", "balta", "trestia", "pasari calatoare", "randunele" - si a elementelor cosmice - "luna", "soare", "stele", precedate de conjunctia "si": "Si de luna si de soare / Si de pasari calatoare, / Si de luna si de stele / Si de zbor de randunele. Rolul conjunctiei "si" este acela de a accentua unitatea perfecta a universului, ilustrata prin imbinarea armonioasa a planului terestru cu cel cosmic. Codrul eminescian este, in toata creatia lirica a poetului, un simbol al statorniciei si al vesniciei, ca si astrii de pe cer.
Funda?

| marialarysa explică (pentru iknownow):

Eu vreau un raspuns mai simplu de clasa a5 a happy

| iknownow a răspuns:

Uite raspunsul tau! Figura de stil prin care poetul ilustreaza armonia si vesnicia naturii este enumeratia elementelor terestre - "codru", "pasarile", "alunis", "luminis", "balta", "trestia", "pasari calatoare", "randunele" - si a elementelor cosmice - "luna", "soare", "stele", precedate de conjunctia "si": "Si de luna si de soare / Si de pasari calatoare, / Si de luna si de stele / Si de zbor de randunele. Rolul conjunctiei "si" este acela de a accentua unitatea perfecta a universului, ilustrata prin imbinarea armonioasa a planului terestru cu cel cosmic. Codrul eminescian este, in toata creatia lirica a poetului, un simbol al statorniciei si al vesniciei, ca si astrii de pe cer.
Uite si link-ul de unde te poti inspira!
http://www.autorii.com/......lorica.php
Funda?

| PopescuAlin123123123 a răspuns (pentru iknownow):

Mersi exact asta cautam

| PopescuAlin123123123 a răspuns (pentru iknownow):

M-ai facut cu un 9