Uite aici o descriere:
In primul rand se remarca pozitia izolata pe care o are, de obicei, casa, pozitia fata de celelalte contructii anexe din gospodarie, dispunera in plan a incaperilor de locuit, grupate de-a lungul unei axe ce imprima directia de orientare a ferestrelor si acceselor casei (est, sud, sud-est).
Unitatea de realizare in plan a locuintelor se regaseste si in uniatea de structurare a organizarii interiorului, in forme specifice fiecarui tip de plan. Intimitatea si caldura spatiului interior, trasaturi de unitate, definitorii pentru ambientul caselor taranesti din toata tara, se realizeaza printr-un bogat si variat inventar de textile, mobilier si ceramica, pictura de lemn si sticla, piese de port, obiecte de uz casnic, ca si prin inaltimea redusa a camerelor si prin tavanele cu grinzi aparente.
Spatiul interior, atat de echilibrat si de armonios, nu este insa inchis in sine, izolat de exterior, ci prezinta o constanta deschidere, prin intermediul prispei. Element de arhitectura original, specific arhitecturii taranesti din Romania, prispa, joasa sau inaltata, pe o latura sau pe 3-4 ale casei, cu foisor sau fara, domina si determina pozitia fatadelor, asigurand fluenta spatiilor interioare si exterioare.
Folosirea materiale naturale, modul lor de imbinare si compunere, alaturi de formele geometrie pure ale volumelor peretilor si acoperisurilor, de subtilul dozaj al umbrei si luminii, de cromatica armonioasa, sunt, toate, elemente de legatura cu natura. Casele, gospodariile, asezate la o oarecare distanta fata de ulita, se detaseaza ca puncte de interferenta a spatiilor naturale cu cele faurite de om, ca elemente care au implicat interventia creatoare a taranului asupra naturii.
Daca este prea lung poti sa mai scoti din elemente. Sper ca te-am ajutat.
O casa de la tara de obicei e facuta din chirpici, sau caramida lipita cu pamant galben, are tigla sau tabla pe acoperis. In interior peretii sunt acoperiti cu covoare tesute la razboi, mobila este veche, si o soba de teracota sau orice alta soba. Nu stiu ce sa iti mai zic. aa da si are o fantana in fata casei sau in curte. bye!
S.C.HOLBAN ROOF S.R.L specializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism si garantie la cele mai mici preturi lucrari de Montaj acoperis.Pentru mai multe detalii accesati site ul nostru https://acoperisuripremium.eu/
Sc SG MIKY PROD CONSTRUCT SRLspecializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism si garantie la cele mai mici preturi lucrari de Montaj acoperis.Pentru mai multe detalii accesati site ul nostru https://expertacoperisuri.eu/
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: