| Udndiems9274 a întrebat:

Buna, îmi spune cineva vă rog câti lei are o bancnotă de 50 de lire sterlină din Anglia? Am cautat si pe net dar îmi da multe numere, eu vreau sa stiu exact adica câți lei exact nu-mi spuneți 384.00 ron sau d-astea ca nu înteleg nimic.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Exact nu se poate afla, pentru ca fiecare banca sau casa de schimb valutar, are alta cifra la cursul valutar si difera mult cursul de vanzare fata de cursul de cumparare, avand de asemenea cresteri sau scaderi in fiecare zi.

50 de lire sterline daca le vinzi azi, la cursul zilei sunt: 294 lei

https://www.exchange-rates.org/converter/GBP/RON/50

suntserios
| suntserios a răspuns:

La cursu bnr 50 lire = 295 ron.

daca nu intelegi, nu stiu ce alta explicatie vrei

| johnnny123 a răspuns:

O bancnotă de 50 de lire sterline nu "are" niciun leu.

La cursul oficial BNR, o liră sterlină valorează astăzi 5.9 lei.
La o casă de schimb valutar, cursul de cumpărare este in jur de 5.7 lei.

Rezultă că dacă te duci cu 50 de lire la o casă de schimb valutar vei primi în jur de 285 lei.

Dacă nu înțelegi asta, atunci nu știu sub ce altă formă ți se poate explica.

| Brizbriz a răspuns:

Https://www.cursbnr.ro/
asta e cursul oficial
TOTUSI, la casele de schimb SI la banci, cursul difera, primesti mai putini bani daca ai lire si vrei lei

| mi25 a răspuns:

Fata de ce ti-au spus ceilalti useri trebuie sa mai retii: fecare banca sau casa de schimb valutar are comisionul ei si valoarea de schimb difera.

| Iote a răspuns:

"Am cautat si pe net dar îmi da multe numere"
Da, pentru ca si oficial cursul de schimb de modifica zilnic. Dar si casele de schimb valutar au cursuri diferite.
Ca sa stii "exact", cauti cursul de schimb al BNR, al zilei respective.
Dar la casele de schimb valutar nu se foloseste cursul BNR. Fiecare isi pune un curs apropiat. Mai mare la vanzare, mai mic la cumparare.