Prima carte al carei erou principal este chiar detectivul Sherlok Holmes si eu raman dezamagita.
Poate ca este din cauza asteptarilor pe care le aveam de la aceasta carte si de la acest personaj in general.
Actiunea este declansata de o serie de crime misterioase, victimele fiind toate baieti tineri, ucisi in mod brutal si care sunt gasiti dezmembrati. Ultima victima, Charley Dauforth, este fiul unui bogat om din Rockville, ce locuia in Baltimore cu unchii sai pentru a-si continua studiile. Tatal acestuia, suspectandu-l chiar pe propriul sau frate de crima comisa asupra copilului sau, il roaga pe Sherlok Holmes sa investigheze aceste omoruri, pentru a-l pedepsi pe faptas.
Din acest moment ma asteptam ca celebrul detectiv, la fel ca altii precum Hercule Poirot sau Doctorul Tudor din literatura romana, sa rezolve misterul printr-un dezvoltat simt al observatiei si o capacitate de deductie, care ii va uimi pe cei din jurul sau. Insa contrar asteptarilor mele, detectivul recurge constant la violenta pentru a-si atinge scopurile, fapt care pe mine m-a surprins.
Dupa mai multe cercetari, el il descopera pe criminal, insa acesta nu se lasa usor prins. Impreuna cu ajutorul sau, Harry Taxon, el va reusi sa il aduca in fata justitiei pe criminalul care, va fi condamnat la moarte si executat pe scaunul electric.
asta am gasit si eu pe net. sper ca te-am ajutat
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Elenamiki întreabă: