Buna! Un liceu sportiv sau un liceu academic te-ar ajuta cel mai mult! Însă îți zic din propria experiența, liceul nu te ajuta foarte mult. Eu am făcut liceul de electromecanica și acum sunt la facultatea de medicina
Contează nota de la bac sau diploma de bac.
In cazul tău poți merge la orice liceu, însă dacă ești devotat sa mergi la Jandarmerie, încearcă sa îți menții o anumită rezistența când vine vorba de efort fizic, iar după ce termini clasa a 12-a sa fii geana la zilele de înscriere pentru academie sau la ce vrei tu sa mergi. Sper ca te am ajutat! Mult succes
Condiția fizică e in continuă dezvoltare, aș avea de ales între filologie si științe sociale, mulțumesc de răspuns!
Ai putea merge pe științe sociale pentru ca una dintre probele de la jandarmi este limba romană/ comunicarea și ți ar prinde bine. Îți urez succes și ma bucur ca mai exista elevi care se axează pe un lucru.
Profilul nu conteaza la nimic. Alege unul unde sa-ti placa materiile si sa te simti confortabil, restul e irelevant. Ca sa te faci jandarm trebuie sa urmezi Academia de Politie sau o Scoala Militara de Subofiteri si astea au propriile lor criterii de admitere.
Curiosul999 întreabă: