| poisonedheart a întrebat:

Întrebare adresată elevilor de la filologie, profesorilor de latină, etc. Mă aflu la un profil real, mate-info. În prezent, termin clasa a noua. Am vrut să dau la filologie, însă a fost o problemă cu repartiția și am intrat la mate-info. Am rămas aici un an de curiozitate, să văd cum e, însă vreau ca din clasa a zecea să mă transfer la filologie. M-am interesat și se pare că ar trebui să dau o diferență la latină. Cum eu nu am mai făcut latina dintr-a opta( și latina dintr-a opta făcută cu o profă de română iar la ore făceam doar pregătire pentru examen) aș vrea să știu cam ce se cere și ce ar trebui să învăț (adică, ce include materia de a opta și a noua). Mulțumesc anticipat!

1 răspuns:
| ThatsTheSpirit a răspuns:

Nu-s la filologie, dar cred că te pot ajuta. Profesoara mea de latină le-a cerut celor care s-au transferat dintr-a 10-a să ştie neapărat declinările substantivului. Ţi se va cere, probabil, să ştii şi alte lucruri din gramatică, având în vedere că vrei la filologie, dar pot să-ţi spun 100% că cele mai importante sunt declinările.