| david1996 a întrebat:

Întrebare principală: cum pot să redevin bun la învățătură cum eram înainte? Parcă sunt în cădere liberă. Sunt îngrozit. Parcă nu îmi mai merge deloc bine. Obiectele la care am probleme: fizică, chimie, biologie, matematică, chiar și franceză (cam atât). În afară de astea, la toate celelalte stau foarte bine (numai medii de 9 și de 10). Dar la cele menționate mai sus sunt distrus. Cel puțin la teze am scăzut considerabil. Înainte dacă luam 8, 9 în teze, acum: 4 la chimie, 5 la biologie, 5 la matematică, iar vineri dau teză la română. Iau și acolo un 6 maxim. Parcă văd. Sunt în al doilea semestru de clasa a X-a. Nici semestrul trecut nu am avut note așa slabe. Aproape jumătate din clasa mea ia 10 la toate, iar eu mă străduiesc să scot un 5 acolo. Și când mă gândesc că în clasa a VII-a am luat fix 10 în teză la matematică... mă las de tot...
Mi-e rușine de mine. Îi văd pe colegi cum iau 10 cu lejeritate. Iar eu, nu mai zic.
Îmi doresc nespus de mult să fiu din nou acel elev care lua note de la bune în sus (în special la obiectele grele).
Vă mulțumesc anticipat. Dau fundă!

Răspuns Câştigător
| zHeArTz a răspuns:

Invata, redu orele petrecute la calculator si pune mana pe carte. Daca nu intelegi nimic plateste-ti un meditator sau roaga un prieten apropiat sa te ajute, sa iti explice. Depinde si la ce profil esti, daca esti la filologie nu are rost sa te omori cu mate / fizica etc. Invata in mod special la materiile pe care le vei intalni la bacalaureat. SUCCES!

| droid96 a răspuns (pentru zHeArTz):

Daca are teza la mate, chimie, bio nu poate fi profil de filo. Deci esti la profil real, iar aici trebuie sa inveti logic, nu sa tocesti. Poti ruga un coleg sa-ti explic babeste cum sa faci.
Si ar trebui sa inveti constant, si inainte de a te pune pe invatat lectia de zi, reciteste toate lectile pe care le-ai facut pana atunci la materia respectiva care au legatura cu subiectul. Cand inveti fii concentrat, si nu lasa totul pe ultimul moment.
Asa sunt si eu (doar ca sunt la filo). Iti va lua ceva pana te vei reobisnui cu invatatul (la inceput ti se va parea greu, dar dupa te obisnuiesti si inveti mai repede-conditia sa fii concentrat si sa inveti constant, cel putin la inceput). Acum, mai sunt 6 saptamani de scoala. Sfatul meu e sa nu-ti mai bati capul, si sa incepi in forta de la anul.

4 răspunsuri:
| ascovit a răspuns:

Ai vointa, de acum mai trebuie doar sa pui mana serios pe carte.
Redu orele de la calculator si din cele petrecute cu prietenii, pe scurt, dedica mai mult din timpul tau liber scolii. Ar fi recomandat sa iti impui zilnic un timp pentru a invata (care sa nu includa temele si lectiile de zi).
"Pentru inceput poti citi de vreo doua ori caietele de notite si sa realizezi ce lectii nu le-ai priceput, pentru a persista in a le invata mai apoi.
Totul depinde de tine.
succes!

| PapusaDeMetal a răspuns:

Pai..Deobicei, cand se intampla asta, inseamna ca ai patit ceva.Cel mai intalnit este : Dragostea... Faptul ca esti indragostit..Sau te gandesti la ceva anume..Ai altceva de facut, etc...Ca sa poti invata din nou bine, trebuie sa golesti tot ce ai in minte cand esti la scoala sau acasa si inveti si sa te gandesti la lectiile din urma sau la lectia recenta. Poate esti speriat de ceva, sau de alt ceva.Te rog, FUNDA! Sper ca te-am ajutat!

| david1996 explică:

Bun, mă apuc de învățat. Sunt la profil chimie-biologie. Cu toții ați dat răspunsuri bune. Sper să reușesc!