| floruits a întrebat:

Bună!
( Întrebarea asta este doar pentru cei care au fost la un liceu economic / cei care știu pe cineva care a fost. )

Vreau să mă duc la economie, dar am văzut că la cel mai bun liceu de economie din București s-a intrat cu media 8, 26.

1. Voi la ce liceu de profil economic ați fost?
2. Acolo este nasol? Se ia note mici?
3. Cum sunt profesorii?
4. Regretați că ați fost acolo?

Răspuns Câştigător
| 47red a răspuns:

Buna! Sunt la un liceu economic in clasa a 9-a si sunt dispusa sa iti raspund la intrebari. happy
1. Colegiul Economic Rm. Valcea, profil servicii, domeniul economic. Ca medie, media de admitere a fost 5, 45 in 2021 iar in 2022 cand am dat noi a fost 6, 61. Astept sa vad si vara asta ce medie o sa fie. Eu am avut 7, 32 media de admitere (nu prea a picat la EN ce invatasem eu, de aici nota asta mica nu ca nu invat) si am intrat la fix.
2. Se pot lua foarte usor note mari, nu e foarte grea materia daca inveti constant.
3. Cel putin la mine sunt ok, doar pe aia de geografie nu prea o inteleg ca pune note foarte mici si d-na de mate la fel.
4. Nefiind ceea ce imi doream eu initial (voiam la stiinte ale naturii) nu prea mi-a placut cand am vazut unde am fost admisa dar de cand a inceput scoala si pana acum imi pare rau ca am vorbit prostii, chiar e un profil frumos si sincera sa fiu in ziua de azi si economia e ceva bun. La inceput materiile mi se pareau ciudatele si imi bagasem eu in cap ca nu vreau dar dupa 2 saptamani m-am acomodat atat cu colegi dar si cu profesorii si materiile respective. Regret doar faptul ca vorbeam de rau inainte sa vad cum sta treaba.
Ca materii e aproape acelasi cu profilul comert in clasa a 9 a iar ca materii eu le fac pe astea, limbile straine pot diferentia de la un liceu la altul: Romana, Matematica (M3), Engleza, Franceza, Chimie, Fizica, Logica, TIC, Religie, Sport, Istorie, Geografie, Biologie.
Pe langa materiile astea Am 4 module legate de profilul asta: M1(Economia intrprinderii), M2- Bazele contabilitatii, M3 CPS( calitatea produselor si a serviciilor) si M4- Practica ( in clasa a 9 a faceti la magazine).

| floruits explică (pentru 47red):

Bună!
Mulțumesc foarte mult pentru părerea ta și sinceritatea ta! Meriți o fundă, o persoană sinceră este cam rar de găsit.

| 47red a răspuns (pentru floruits):

Poti sta linistita, imi place sa ajut lumea, mai mult de asta stau pe forum. Ma bucur ca te-am putut ajuta, am zis sa ai si opinia din punctul de vedere al cuiva care e deja acolo. Mult succes mai departe atat cu evaluarea dar si cu admiterea acolo unde vrei tu si daca mai ai intrebari imi poti scrie oricand. Recomand sa stai calma ca toate trec si ajungi unde vrei tu, o sa vezi ca nu e chiar atat de greu? Am uitat sa spun faptul ca in clasa a 10 a va transfera in contabilitate si administratie si poti alege pe care vrei in functie de medie dar la mine nu e problema si sunt doar putin confuza.

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

2 - se "ia" note mici dacă nu inveți

media de mai sus e prea mare pentru tine?

| floruits explică (pentru sierra1):

Este medie potrivită ( am media 9.50 ) dar colegii mei spun să nu mă duc la liceu economic pentru că voi "regreta"

| sierra1 a răspuns (pentru floruits):

Dacă tu crezi că ei zic bine, nu te du.

Apropo, tu-ți reglezi viitorul funcție de ce-ți spun colegii?

| exoticbutters a răspuns:

Te referi la Madgearu, nu? Daca da, am auzit niste parerei cam nasoale despre el, dar poate am auzit gresit

| floruits explică (pentru exoticbutters):

Da.
Unii spun că e un liceu bun, alții spun că este un liceu rău...

| exoticbutters a răspuns (pentru floruits):

Faza e ca mie mi s-a spus ca nu are nicio legatura cu economia. Adica nu ar fi vreo diferenta intre liceul asta si unul obisnuit