La filologie iti recomand.Se face:romana 4 ore, engleza 3 ore franceza 9-10:2 ore 11-12:3 ore, latina 9, 10, 12:1 ora 11:2 ore, socio umane 2 ore.La stiinte sociale se toceste mai mult.
La filologie se da teza la romana, o limba straina (in funcie de profil, de exemplu la avansat engleza dai la engleza), latina, si istorie sau geografie la alegere.Si da, normal si de drept la latina se face si gramatica dar depinde mult de profesor sincera sa fiu) Latina este considerata limba moarta deci sunt multi profi care o predau ca sa fie... si notele le pun mari... Mai depinde si de noroc x_X
Eu zic ca la filologie este mai putin de tocit. e mai usor. La stiinte socio-umane faci multa istorie. trebuie sa ai memorie buna pentru a retine date. La stiinte socio umane dai teze din romana istorie geografie engleza( daca e cu bilingv) latina sau spaniola. De astea stiam eu. Eu te sfatuiesc sa alegi filo. e mai usor si ai mai multe posibilitati pentru viitor.
Bafta! >
Mersii! mai mult din curiozitate am intrebat, ca eram in cumpana
Cu placere :*
Mda. am intrat pe stiinte sociale
Nu e nicio problema. Am avut o colega care cu media 10 curat a intrat la stiinte socio umane pentru ca asa si-a dorit. Insa crede-ma ca diferenta dintre cele noua profile ( acum m-am interesat) este ca la filologie faci 2 ore de istorie si la stiinte sociale faci 3 ore. Acuma pentru o ora de saptamana nu e mare chin.
Succes in continuare! :*
:*
Mai...nu stiu exact cum e cu tezele... dar sincera sa fiu, iti recomand filologia. La stiinte sociale merita sa mergi decat daca vrei sa faci avocatura sau psihologie. E destul de usor la amandoua, nu se compara cu real. Totusi sfatul meu este sa te gandesti ce iti va fi de folos dupa liceu, in cazul in care vrei sa urmezi o cariera..facultate..blabla. La liceu e frumos oricum si inveti la materiile care iti plac si care sti ca te vor ajuta, nu va fi nevoie sa ai note foarte mari la tot. Concluzia: intre filo si sociale, clar filo! daca iti plac stiintele umaniste si te pricepi, o sa iti placa mult acolo.
Adi1987 întreabă: