Pai la gramatica depinde de clasa care esti. poti invata tot ce ti s-a predta...in special definitii ca daca stii definitiile stii sa si rezolvi.De exemplu eu sunt a7a si noua ne-a dat planu de recapitulare pentru teza.Acesta este:
1.Gramatica:-notiuni de vocabular(mijloace interne de imbogatire a vocabularului,familia lexicala,camp lexical)
-notiuni de fonetica(grupuri de sunete,despartirea cuvintelor in silabe,accentul)
-categorii semantice(sinonime,antonime,omonime,paronime,cuvinte polisemantice)
-semne de punctuatie si ortografie(ortograme)
-morfologia-VERBUL(moduri, timpu, feluri etc.)
2.Literatura...
-timp,spatiu si personjae
-moduri de expunere
-momentele subiectului
-rezumat
-solicitarea opiniei->argumentarea apartenentei la specie si gen.
Sper ca te-am ajutat:*
Eu as zice sa inveti tot ce ai invatat pana acum la opera lirica, pentru ca nu stiti ce o sa va dea si nu as vrea sa risti. Chiar daca n-o sa-ti dea ceva anume, macar sa fii pregatit.
Pai de obicei literatura are cam 30 de puncte din totalu` tezei...dar eu iti propun sa inveti la amandoua:*
Pai si ce as putea sa invat la gramatica? te rog mult da-mi un ex si iiti dau funda
Iti propun sa inveti mai bine literatura.Chiar daca faci mici greseli la gramatica, literatura poate fi salvatoare(stiu pe proria-mi pielea, plus ca literatura e 30 de puncte din 90).
Noi cand dam tezele mai multe exerciti sunt din gramatica si 2 exerciti din literatura...deci mai mult axeaza-te pe gramatica dar si pe literatura