Bună!
Poate vrei să te referi la TITLUL, nu "numele"...
NU ai voie să subliniezi acel titlu deoarece se consideră semn distinctiv!
Dar, îl poţi scrie între ghilimele
Toate cele bune!
Profa mea, care corectează şi la bac, a zis să nu punem titlul de operă între ghilimele, doar cel de revistă. Nici în manuale nu e pus titlul de operă literară între ghilimele.
Exclus!
Dacă o astfel de profesoară corectează la BAC și a spus o astfel de nerozie, atunci din această cauză ai ajuns tu, cu o zi înainte de BAC, să pui o astfel de întrebare.
În orice lucrare de critică literară, articol de ziar, eseu, prefață de carte, recenzie de carte, teză sau orice de acest gen,
titlul unei lucrări literare se scrie de asemenea manieră încît să se deosebească de restul textului.
Mai exact ( de regulă ) între ghilimele, sau subliniat, sau cu alt caracter de literă ( deseori italice) sau cu majuscule.
Ce-ar fi să scrii ceva în genul acesta : O scrisoare pierdută a fost găsită de către contemporanii lui Caragiale, care nu erau niște turmentați cînd au văzut-o?
Sau: La Medeleni nu a mai ajuns niciodată, după prima sa înscriere...
Sau: Cei trei mușchetari i-au adus autorului...
Sau :Adevărul a aflat (din surse sigure) că minciuna acuzatului, în instanță, s-ar datora...
Sau: Idiotul a fost găsit pe o bancă din parc, legat în scoarțe de piele.
Și încă pot fi date o mie de astfel de exemple.
Chiar acum am în față un „Cuvînt înainte " al academicianului Mihai Ralea la volumul de „Versuri" al lui Tudor Arghezi ( ESPLA - Colecția „Biblioteca pentru toți" - 1960)în care, referindu-se la două din poeziile lui Arghezi, „Cîntare omului " și „Psalm" (pag.VI,VII), e adevărat, nu le scrie între ghilimele dar le scrie cu un alt caracter de literă (italice).
Deci!