| AnnaMariaaa a întrebat:

Buna,

M-am gandit sa imi dau disertatia in februarie si nu am nicio idee despre alegerea temei, am terminat Relatii Ecomonice Internationale, ceva idei?
Multumesc

15 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"imi dau disertatia in februarie... ceva idei?"

trebuie că ai un prof sau disciplină preferate. Intrebă proful sau eogo-ul ce-ți recomandă, nu ne lăsa pe noi să te inducem in eroare

| AnnaMariaaa explică (pentru sierra1):

Am cerut o idee poate cineva de aici spune ceva la care eu nu m-am gandit, si asa o pot dezvolta sau introduce in ceea ce am deja, n am intrat aici sa-mi faceti voi disertatia.

| sierra1 a răspuns (pentru AnnaMariaaa):

"AnnaMariaaa; poate cineva de aici spune ceva la care eu nu m-am gandit...n am intrat aici sa-mi faceti voi disertatia"

uuuu, cineva s-a șifonat!
ok, spune-ne la ce te-ai gândit TU, nu de alta dar să nu ne repetam

? eu am cerut cateva idei, daca se repeta sau nu, nu trebuie sa te stresezi TU, iar daca n-ai nimic bun de zis, vezi poate poti fi nefolositoare si altora.

"nu am nicio idee despre alegerea temei, am terminat Relatii Ecomonice Internationale, ceva idei"

ok, propunere: "Să fii șomer după o facultate făcută degeaba - tendințe și realități!

Nu e ok sa vii si sa iti expui situatia ta personala aici, nu ii este nimanui mila.

Eu am absolvit gimnaziul și mă mândresc cu asta!

...dar tu te regăsești cumva in titlul propus cu două postări mai sus?

Spre deosebire de tine care momentan n-ai realizat nimic, e bine ca poti fi mandra si tu de ceva, ar fi chiar rusinos sa nu fi fost in stare sa fi terminat macar gimnaziul. Trebuie sa mai cresti putin sa ai habar pe ce lume traiesti si ca nu trebuie sa iti gasesti un job in concordanta cu ceea ce ai terminat, dar tu inca te joci cu... in nisip nu stii tu de astea.
Sa-mi lasi adresa sa iti trimit o vedere sa vezi ce frumos e in SUA, aici unde locuiesc, numa cu gimnaziul nu stiu daca te primesc astia pe aici. N-ar trebui sa fii la orele online in loc sa fii mandra de ce n-ai realizat inca?

" AnnaMariaaa :... momentan n-ai realizat nimic"

ete fleoșc! n-ai scanat cu raze x americane sau cum?

și asta spre deosebire de tine care speli toalete over-seas? Dar munca (chiar și cea de a spăla toalete) e brățară de aur, nu?

Poart-o!

Comentariul pe care l-ai dat denota ca nu te duce capul deloc, sa muncesti nu e o rusine indiferent de ceea ce faci, chiar si spalatul toaletelor este o munca cinstita, ce sa stii tu cand cu tine se chinuie parintii tai, iar tu stai si comentezi fara rost pe net. Cu munca de jos a inceput toata lumea si as prefera sa spal wc-uri in America si sa imi permit tot ce imi doresc, decat sa muncesc in Romania si sa imi fie sila de generatia care vine din urma, niste analfabeti si putori.

"spal wc-uri in America si sa imi permit tot ce imi doresc, decat sa muncesc in Romania si sa imi fie sila de generatia care vine din urma, niste analfabeti si putori."

pune-ți citatul (e din... tine) pe frunte, e funny!

hmmm...mi se pare mie sau miroase a budă nespălată? aaaa, chiulești?

Buda nespalata = Ai deschis gura? Te-ai simtit mai sus, e ok, nu esti singura in situatie.

Nu trebuie să te rușinezi de ceea ce faci, spuneam mai sus că e brățară de aur (chiar și meseria ta)

ok, gata cu pălăvrăgeala, la treabă!

Era vorba de ce vei ajunge sa faci tu cu 8 clase si da, e ok, nu poti sa ai pretentii. Hai ca a trecut de ora ta de somn.

| eckblume a răspuns:

Eu as cauta articole din jurnalele de specialitate (exemplu: https://www.sciencedirect.com/journal/journal-of-international-economics) si mi-as forma o idee de titlu. Ia niste concepte pe care ai vrea sa le studiezi, cauta-le pe internet si vezi daca sunt studiate indeajuns. Poti intreba pe grupul facultatii daca ar dori cineva sa te ajute.