| meow0000 a întrebat:

Bună. M-am mutat din România în Franța acum 11 ani, iar eu acum sunt clasa a 9-a. Ar trebui să mă mut înapoi în România doar că nu știu cum se procedează cu transferul și în ce clasă aș fi. Oare m-ar da cu câteva clase înapoi? Ori aş intra tot în a 9-a? Ori a 10-a? Are cineva vreo idee? Țin să menționez că înca am cetățenia română.

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Las-o pe mamița să rezolve problema la vară, la inspectoratul școlar din județul unde te intorci

| BlueSky14 a răspuns:

Depinde și cum e învățământul acolo. Din câte știu acolo elevii merg la școală de la 6ani începând cu clasa întâi. Practic tu daca te ai muta in Romania, tu ai fi in clasa a 8a, pentru că la noi se incepe de la clasa pregătitoare sau clasa 0. Cam așa ar veni cred... Treaba e că din clasa a9a tu intri la liceu(in Romania) și elevii de clasa a 8a dau o evaluare pentru a intra. Probele sunt la matematica, limba romana și/sau limba maternă (pentru cei din străinătate stabiliți în țară). Acum nu știu cât de bine am calculat, dar cel mai bine ar fi sa vorbești cu părinții și să se intereseze.