Ti-am pus mai jos linkurile catre planul de invatamant de la specializarea matematica de la universitatea de Vest din Timisoara, cam la orice alta facultate de matematica ai merge din tara materiile ar fi similare si doar disciplinele facultative si optionalele cred ca ar varia.
https://www.info.uvt.ro/......2022_1.pdf
Informatica se face cam la orice facultate din ziua de azi, dar nu ce ai facut la liceu, e mai mult indreptata catre TIC decat spre programare.
Problema din cate zici tu pare sa fie faptul ca ai facut matematica M2 chestie care inseamna ca va trebui sa muncesti putin mai mult in anul unu decat ceilalti. Partea buna e ca oricum din cate am inteles va cam iau aia de la 0.
"e mai mult indreptata catre TIC decat spre programare."
Ba e fix programare si nu are absolut nicio treaba cu TIC. Pentru inceput vorbim de programare procedurala si software matematic (sa nu te pacaleasca cuvantul "matematic" ca tot mai multa info e...si putina fizica, se lucreaza in matlab sau octave), apoi, in functie de facultate si domeniu, dupa anul 1 poti scapa de informatica sau ajungi sa studiezi si baze de date, algoritmi, sisteme de operare, arhitectura sistemelor de calcul, limbaje formale si automate, inteligenta artificiala, etc.
Salut!
Din punctul meu de vedere, problema ta cea mai mare legată de Facultatea de Matematică nu e faptul că nu ai făcut informatica în lice, ci că ai făcut matematică doar la nivel M2 (nu M1).
Părerea mea e că ori te orientezi spre altă facultate (unde ți-ar fi suficientă matematica de nivel M2, sau nu ți-ar trebui de loc matematică), ori până la începerea anului I de facultate te apuci să studiezi singur (sau cu meditator) matematică până ajungi de nivel M1 (pentru Facultatea de Matematică ar trebui să știi să rezolvi un subiect de BAC de nivel M1 și să obții la el minimum nota 9, 50).
Cât despre Informatică, cel puțin la Facultatea de Matematică din Iași (nu știu cum e în celorlalte centre universitare), la sfârșitul anului I de facultate va trebui să alegi între specializarea Matematică și specializarea Matematică-Informatică (anul I e comun pentru ambele specializări). Având în vedere că tu nu prea știi informatică, vei opta pentru prima specializare (asta dacă până atunci nu te pui la punct, singur și/sau cu meditator, și cy informatica).
Mult succes!