Cauta pe sciencedirect
Cred ca majoritatea articolelor sunt cu plata, dar ar trebui sa gasesti ce cauti.
Cinstit: îmi pare că dacă tema lucrării de licență e mierea, fluxul (schema?) tehnologic al producerii/prelucrării merii ar trebui să fie ABC-ul în domeniu tău.
Adică tu să ne lămurești
Crezi ca poate cineva sa știe schemele tehnologice pe de rost? Nici măcar profesorii nu știu, dacă ii pui sa deseneze habar nu au. Și oricum nu ai avea de ce sa înveți pe de rost așa ceva...
- pe de rost? A întrebat cineva așa ceva?
- " Nici măcar profesorii nu știu" - cam drastică ești!
- " ii pui sa deseneze habar nu au" - cred ca ai avut tu e experiență nefasta și de aia generalizezi
Intr-un semestru la o materie de tehnologii sunt 14 cursuri, in fiecare curs sunt vreo 2-3 instalatii. Nu are cum sa le stie vreun profesor pe toate, nici macar schematic. Stiu doar sa explice procesul.
"Nu are cum sa le stie vreun profesor pe toate," cred că îi subapreciezi. Dă-le o șansă!
Din ce am vazut eu, nu isi cunoaste nimeni pe deplin materia. Si vorbesc de o universitate prestigioasa.
Ce-i aia "schema tehnologica a mierii"?! Tot ce se intampla este un proces natural, singura "tehnologie" folosita este cea de "extractie" a mierii din faguri. Restul...
Albina - baz, baz - flori - nectar - baz, baz - stup - fagure - celula - regurgitare - enzime - fructoza se transforma in zaharoza si glucoza - fal, fal din aripi pentru eliminarea excesului de apa - capac de ceara.
Apicultor - fagure - centrifuga - decantor - filtru - borcan - piata/magazin apicol - yummmm.
Opomanapeviatamea întreabă: