| deealina20 a întrebat:

Buna!
Mi-am depus dosarul la facultatea de matematica si pe baza asteia as vrea sa devin profesor de gimnaziu(clasele 5-8). Imi puteti spune va rog daca cunoasteti cam ce se va preda? Adica profesorii ne vor pregati/vor recapitula cu noi cunostinte pentru clasele respective sau materia va trebui sa o invatam noi singuri in paralel sa o putem preda dupa?

5 răspunsuri:
| newaccountbye a răspuns:

În general, facultatea de matematică îți va oferi o bază solidă de cunoștințe în matematică și te va pregăti pentru a preda această materie la nivelul gimnazial. Profesorii îți vor oferi o pregătire adecvată pentru a preda matematica la clasele 5-8, iar în cadrul programului de studiu vei avea ocazia să studiezi teoria, să exersezi probleme și să înțelegi cum să explici concepte matematice elevilor. De asemenea, este important să ai o abordare creativă și să fii capabil să adaptezi materialul didactic în funcție de nevoile și nivelul de înțelegere al elevilor.

| Konstantinos99 a răspuns:

Nu e chiar asa cum iti imaginezi, veti avea materii teoretetice de facultate de matematica, pedagogie separat, alte materii care se considera folositoare specializarii, iar pentru a putea sa predai trebuie sa te inscrii la modulul pedagogic in timpul facultatii sau la terminarea acesteia-> (contra cost). Nu sti unde duc drumuriile, nu fi atat de sigura pe cei vrei sa faci, poate nu te vei razgandii dar ramai optimista catre orice noutate. La facultate nu vei face doar exercitii de liceu, de fapt tu vei face o matematica avansata care va determina, ca la finalizarea studilor sa poti explica conceptele de gimnaziu foarte usor prin perspectiva notiiunilor invatate la facultate si pe intelesul oricarui necunoscator.

| deealina20 explică (pentru Konstantinos99):

Inscrierea a fost online, m-am dus la facultate sa ma inscriu fizic si m au trimis acasa spunandu mi ca inscrierea se face doar online. Cat despre modulul acela, am avut optiunea de a-l alege cand am ales si domeniul(matematica). Nu mi se specifica nimic ca ar fi contra cost..deci sa inteleg ca ar trebui intr-un fel sa invatam in paralel din nou materia de 5-8...

| dullcat a răspuns (pentru deealina20):

Modulul psiho-pedagogic e gratis in facultate. Dupa ce o termini trebuie sa platesti pentru orice curs, asa ca profita si inscrie-te la cat mai multe.

| Konstantinos99 a răspuns (pentru deealina20):

Contra cost daca il faci dupa terminarea facultatii sau daca esti pe loc de taxa, daca esti la buget nu te costa. Nu e ca si cum ai ceva de invatat, tu faci ceva anvansat iar la terminarea facultatii nici nu iti pui problema de a repeta, pentru ca o sa ti se para lucruri banale. O sa inveti sa predai materia de 5-8 pe baza unei programe prestabilite tu doar te vei gandi cum o vei preda din presectiva ta pentru copii.